دولت ایالات متحده آمریکا قصد دارد تا اوایل پاییز مذاکرات اولیه تجاری را با تایوان انجام دهد. موضوعات این گفتوگوها از پیش تنظیم شدهاند. احتمال میرود با این مذاکرات تیرگی روابط این دو کشور با چین بیشتر شود.
دولتهای تایوان و آمریکا بهرغم وضعیت متشنج در دریای چین جنوبی اعلام کردهاند که قصد دارند روابط خود را گسترش دهند. مذاکرات تجاری قرار است به طور رسمی در اوایل پاییز سال جاری در حوزههایی مانند کشاورزی، تجارت دیجیتال، تنظیم بازار و رفع موانع تجاری آغاز شود. این خبر را دفتر کاترین تای، نماینده تجاری ایالات متحده اعلام کرد.
اگرچه انجام چنین مذاکراتی در اول ژوئن اعلام شده بود، اما اکنون به طور رسمی با نامگذاری موضوعات برنامهریزی شده و تاریخ تقریبی پاییز آغاز شده است.
این خبر تنها دو هفته پس از سفر نانسی پلوسی به تایوان منتشر میشود. رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، پس از رئیسجمهوری و معاون رئیسجمهوری، سومین مقام عالی سیاسی آمریکاست.
سفر پلوسی به تایپه به منزله سفر عالیترین مقام ایالات متحده به تایوان در ربع قرن گذشته بود و چین آن را یک اقدام تحریکآمیز توصیف کرد. رهبری پکن با بزرگترین مانور نظامی در تاریخ چین در آبهای نزدیک تایوان به این سفر پاسخ داد.
تماسهای رسمی از کشورهای دیگر با تایپه اساساً با مخالفت طرف چینی روبرو میشود. وزارت امور خارجه چین همچنین مخالفت خود را با هرگونه توافقی که ماهیت رسمی داشته باشد و بر حاکمیت چین تأثیر بگذارد، اعلام کرده است. پکن مذاکرات اولیه تجاری میان تایوان و ایالات متحده را نیز در همین راستا ارزیابی کرده است.
از زمان انشعاب تایوان از چین در سال ۱۹۴۹، پکن این جزیره را سرزمینی میداند که بخشی از چین بوده و در صورت لزوم باید با استفاده از نیروی نظامی به این چین ملحق شود. جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین این نگرانی را ایجاد کرده است که پکن رویکردی مشابهی در برخورد با تایوان در پیش گیرد.