سخنگوی صنعت آب کشور گفت: بارندگیهای اخیر موجب افزایش متوسط بارش کشوری به میزان حدود 15 میلیمتر شده است.
به گزارش ایران جیب از شرکت مدیریت منابع آب ایران، "فیروز قاسمزاده" با بیان اینکه بیشترین بارشهای سامانه بارشی اخیر در استانهای سیستان و بلوچستان، گیلان، فارس، هرمزگان، مازندران، یزد، بوشهر، کرمان، تهران و البرز بوده، افزود: بر اساس آمار ایستگاه های وزارت نیرو، بارندگی های اخیر، متوسط بارش کشوری را ۱۵ میلیمتر بهبود بخشید.
وی ادامه داد: میزان حجم آب تولیدی در بارشهای اخیر که به صورت رواناب سطحی یا نفوذ به منابع آب زیرزمینی تخمین زده می شود، حدود ۷.۵ میلیارد متر مکعب است.
سخنگوی صنعت آب گفت: از این میزان، بر اساس بارشی که در حوضه آبریز سدهای کشور روی داده است، حجم آب ورودی به مخازن سدهای مهم تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون متر مکعب ثبت شده است.
وی به ورود ۲۲۰ میلیون مترمکعب آب به حوضچههای تغذیه مصنوعی و ۴۰۰ میلیون مترمکعب رواناب به تالابها اشاره کرد و افزود: پیشبینی میشود بخشی از روانابها در جنوب کشور به سمت دریا روانه شود و بخشی نیز در قالب نفوذ در زمین، طی ماههای آتی به آبخوانهای کشور وارد خواهد شد.
سخنگوی صنعت آب کشور گفت: حجم ورودی خالص ناشی از سامانه بارشی اخیر در مخازن سدها، حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب بوده که بیشترین تاثیر را در افزایش ورودی به سدهای استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان داشته است.
قاسمزاده ادامه داد: هم اکنون میزان کل حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور معادل ۲۲.۶۲ میلیارد مترمکعب است که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته حدود ۲ درصد کاهش را نشان می دهد.
وی گفت: بر این اساس، در استان سیستان و بلوچستان سد پیشین ۶۵ میلیون مترمکعب، سد زیردان ۵۴ میلیون متر مکعب و سد ماشکید علیا ۲۲ میلیون مترمکعب ورودی داشته اند. در استان هرمزگان سد جگین، ۷۲.۵ میلیون مترمکعب؛ سد استقلال ۱۴ میلیون مترمکعب و سد شمیل ونیان ۱۲ میلیون مترمکعب افزایش حجم آب ورودی داشته¬ اند.
قاسمزاده ادامه داد: در استان کرمان سد جیرفت ۲۰.۶ میلیون مترمکعب، سد تنگوییه ۱.۶ میلیون مترمکعب و سد زاینده رود در استان اصفهان ۱۱.۱ میلیون مترمکعب به حجم آب مخازن افزوده شده است.
به گفته سخنگوی صنعت آب کشور، سدهای استان خوزستان در حوضه آبریز کارون بزرگ نیز در مجموع حدود ۴۰ میلیون مترمکعب ورودی داشتهاند.
قاسمزاده به ورود ۱۴ میلیون مترمکعب آب به سدهای استان تهران اشاره کرد و گفت: سد ماملو با ۶.۵ میلیون مترمکعب بیشترین میزان دریافت آب را داشته و سدهای لار، طالقان، لتیان و امیرکبیر نیز به ترتب ۳، ۲.۴، ۱.۶ و ۰.۵ میلیون مترمکعب افزایش ورودی را ثبت کرده اند.