مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران گفت: بعد از افزایش نرخ گندم صنف و صنعت قیمت نان فانتزی روند صعودی به خود گرفت از اینرو بخشی از نیاز مردم که با این نانها تامین میشد به سمت نانهای سنتی سرازیر شدند.
به گزارش ایران جیب از ایلنا، پس از تغییر در نظام یارانهای شاهد صنفهای طولانی درب نانوایان بودیم اینجا و این پرسش مطرح است که آیا ساعات کاری نانوایان تغییر کرده است؟ یا اینکه مصرف نان و عطش خرید نان از سوی مردم به دلیل افزایش نرخ سایر کالاهای اساسی افزایشی شده است؟ برای یافتن پاسخی در خور به پرسشهایمان دیدگاه مسئول و فعالان این حوزه این جویا شدیم؛ گفتنی است روسای اتحادیه نانوایان سنتی از دادن پاسخی روشن به این پرسشها اجتناب کردند.
عباس ارشدی مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، در پاسخ به این پرسش که چرا این روزها شاهد صفهای طولانی درب نانوایان تهران هستیم؟ گفت: بعد از اعلام رسمی آزادسازی یارانهها اولین شوک به صنف نانوایان وارد شد.
وی تاکید کرد: بعد از ورود دولت و اعلام این خبر که یارانه آرد، نان و گندم مانند روال سابق داده میشود فشارها به صنف نانوایان کاهشی شد.
این مقام مسئول با اشاره به آزادسازی نرخ نانهای حجیم و نیمه حجیم، گفت: نانهای فانتزی بخشی از نیاز خانوارها را تامین میکردند و اگر خانوادهای به نان خارج از ساعت کاری نانوایان سنتی احتیاج داشت از این واحدها تامین نیاز میکرد.
به گفته ارشدی؛ بعد از افزایش نرخ گندم صنف و صنعت قیمت نان فانتزی روند صعودی به خود گرفت از اینرو بخشی از نیاز مردم که با این نانها تامین میشد به سمت نانهای سنتی سرازیر شدند.
وی خاطر نشان کرد: شرکت غله تهران با هدف تعادل در تقاضا، نانوایانی که در سطح شهرستان تهران با مشکل آرد مواجه بودند به آنها آرد تزریق کرد تا ساعت کاری خبازان افزایش پیدا کند و به نظر میرسد با دنبال کردن این سیاست آرامش در سطح بازار و خبازان بازگشته است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران تاکید کرد: دولت بر نحوه اعطای یارانه گندم دقت نظر زیادی دارد تا یارانه مستقیم به دست مردم برسد و رقابت را بین نانوایان ایجاد کند که شاهد کمفروشی، خروج آرد از شبکه و گرانفروشی نباشیم.
ارشدی کاهش ساعت کاری نانوایان را تایید نکرد و افزود: ممکن است برخی واحدهای متخلف ساعت کاری خود را کاهش داده باشند چرا که تفاوت قیمت آرد دولتی و آرد آزاد زیاد شده است و بخشی از آرد دولتی با کاهش ساعت کاری خبازان از آنجا خارج میشود؛ اما نظارتها افزایش پیدا کرده و در نتیجه بازار آرام شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که برخی از شنیدهها حکایت از این دارد که برخی نانوایان قصد تعطیلی به همین دلیل ساعت کاری خود را تقلیل دادند؟ گفت: این پیامک جعلی است و افراد معاند آن را اشاعه دادند و نانوایان در تهران برنامهای برای تعطیلی ندارند.
وی پیشبینی افزایش قیمت نان سنتی را تایید نکرد و افزود: مولفههای تاثیرگذار در نرخ نان از جمله اجاره ملک، خمیر مایه، افزودنیها، دستمزد کارگران، قیمت حاملهای انرژی و ....افزایش پیدا کرده از اینرو درخواست بالا رفتن نرخ نان از سوی نانوایان داده شده است اما این درخواست در کارگروه استان تصویب نشد و نان با همان نرخ سابق بفروش میرسد و اتفاق خاصی در نرخ نان نخواهیم داشت.
همچنین در این رابطه اصغر پابرجا رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره چرایی صفهای طولانی نانوایان، گفت: دلیل صفهای طولانی نان برای فعالان این حوزه نیز روشن نیست و ساعت کاری نانوایان تغییر نکرده است و جلسات ما در کارگروه استان در این زمینه منتج به نتیجه نشد.
وی ادامه داد: نمیدانم مردم تصور میکنند نان قرار است کم شود و یا با منطقهای دیگر مقدار خرید نان خود را افزایش دادهاند این در حالیست که نانوایان کار خود را میکنند و صف نان در مناطق جنوبی استان طولانی شده است.