ایران در خلیج فارس 2 کشتی شبه کروز به نامهای «سانی» و «گرندفری» دارد و خبر رسیده که قرار است از آنها برای کمک به جام جهانی قطر و انتقال و اسکان مسافران و گردشگران استفاده شود.
به گزارش ایران جیب از همشهری آنلاین، با توافق ایران و قطر قرار است همه ظرفیتهای رفاهی اعم از هتلها و اقامتگاههای گردشگری و نیز امکانات دریایی در استان هرمزگان و دیگر استانهای ساحلی از جمله بوشهر و خوزستان در روزهای جام جهانی ۲۰۲۲ قطر در اختیار مسافران قرار گیرد و حتی خط دریایی مسافری نیز از ایران به قطر هم برقرار شود.
دو جزیره قشم و کیش با توجه به پارهای از امکانات گردشگری و هتلینگ مناسب و همین طور زیرساختهای نسبتا مطلوب برای میزبانی از مسافران و گردشگران داخلی و خارجی و نیز نزدیکی به کشور قطر میتوانند دو جذابیت ویژه برای گردشگران خارجی به منظور تجربه سفر به ایران درروزهای جام جهانی قطر باشند، بخصوص این که قطر با ناوگان گسترده هوایی خود مصمم به انتقال گسترده مسافران با هزینه مناسب به دوحه است و این یک فرصت مناسب گردشگری برای ایران نیز بشمار میرود.
تمرکز پشتیبانی بر جزیره کیش
در همین زمینه علی اکبر صفافی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی میگوید: تمرکز پشتیبانی ایران از جامجهانی فوتبال در قطر، جزیره کیش است که امکانات بسیار خوبی دارد.
وی گفته: یکی از امکانات دریایی ایران در جزیره کیش استان هرمزگان، کشتی مسافری و گردشگری «سانی» است و این کشتی با ظرفیتهای قابل قبول آماده خدمترسانی به مسافران جام جهانی ۲۰۲۲ در قطر است.
کیش چند هتل آبرومند دارد؟
جزیره کیش با دارا بودن هتلهای ۵ ستاره آرامیس پلاس (۱۷۱ اتاق)، ایران (۳۳۰ اتاق)، ترنج (۹۸ اتاق)، پارمیس (۱۷۰ اتاق) ، پانوراما (۲۶۷ اتاق)، شایان (۱۹۳ اتاق)، شایگان (۱۳۰ اتاق)، کوروش (۱۹۸ اتاق)، کیش (۳۱۹ اتاق)، مارینا (۱۹۰ اتاق) و ویدا (۱۴۴ اتاق) در مجموع دارای افزون بر ۲۲۰۰ اتاق ۵ ستاره است.
همچنین هتلهای ۴ ستاره ارم (۳۸۲ اتاق)، آرامیس (۶۴ اتاق)، آریان (۷۱ اتاق)، پارمیدا (۸۱ اتاق)، صدف (۵۵ اتاق)، فلامینگو (۲۰۰ اتاق)، لیلیوم (۱۵۴ اتاق) و مریم (۵۶ اتاق) نیز مجموعا ۱۰۶۳ اتاق برای اقامت میهمانان دارند.
دو کشتی «شبه کروز» ایران به کمک جام جهانی قطر میآیند
برخی مسئولان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان روز شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه از کشتی مسافری «سانی» درچارچوب تفاهمنامه همکاری مشترک ایران و قطر برای ارائه خدمات گردشگری دریایی هنگام جامجهانی ۲۰۲۲ در جزیره کیش بازدید کردند.
کشتی «سانی» یکی از بزرگترین کشتیهای مسافری منطقه غرب آسیاست. این کشتی که در کلاس Ro-ro/passenger قرار دارد با ۱۷۶ متر طول و ۲۳ متر عرض دارای امکانات رفاهی بسیار خوبی است. این کشتی با قابلیت خدمات دهی هتلی به ۵۰۰ مسافر و خدمه در قالب ۱۵۳ کابین مجهز مسافری، در مجموع ۴۲۰ تخت ظرفیت میزبانی دارد که دارای امکاناتی نظیر رستوران ۳۰۰ نفره، سینما، سالن ورزشی، فروشگاه، کلینیک درمانی و محوطههای متعدد روباز است که قادر خواهد بود مسیر ۲۷۵کیلومتری کیش تا ساحل قطر را در طی ۵ ساعت طی کند و رویای گردشگری دریایی را در قالب انتقال مسافران ایرانی و خارجی به جزایر ایران و نیز میزبانی شایسته از آنان را فراهم آورد.
کشتی سانی اکنون در مسیر بندرعباس به شارجه کار حمل کالا و مسافر را انجام میدهد و قرار است تا در روزهای برگزاری جام جهانی قطر در مسیر کیش به قطر فعال شود.
کشتی گرندفری نیز یک کشتی بزرگ مسافری است که از آن به خواهر کشتی سانی یاد میشود و اگر چه مقداری از کشتی سانی کوچکتر است اما قابلیتهای متنوع مسافری ویژهای دارد. این کشتی باری و مسافری RO-RO دارای ۱۴۴ متر طول، ۲۶ متر عرض ، ۵۰۰ تخت در قالب ۲۵۰ اتاق و یکهزار و ۳۰۰ صندلی است که در پنج کلاس به جابه جایی مسافر میپردازد. گرند فری نیز که این روزها در مسیر بوشهر به دوحه (قطر) خدمات مسافری و باری ارائه میدهد نیز یکی از دو کشتی غول پیکر لاکچری ایران است که احتمالا در برنامهریزیهای کلان برای کمک به برگزاری جام جهانی قطر و ظرفیت سازی برای کشورمان در زمینه حمل و اسکان مسافر میتواند نقش آفرینی کند.
این کشتی همچنین قابلیت حمل ۴۲ تریلر کانتینری و نیز ۱۴۰ خودرو را داراست.
جذابیتهای گردشگری دریایی برای ایرانیها و خارجیها
علی بهادری یک فعال حوزه گردشگری میگوید: یکی از مزیتهای جام جهانی قطر برگزاری آن در ماه آبان است و هوای مناطق جنوبی ایران در این فصل بسیار دلچسب است و بازار گردشگری دریایی برای هموطنان خودمان و نیز برای گردشگران خارجی میتواند گرمتر از هر زمان دیگری باشد.
وی افزود: تدارک دیدن امکان سفر گردشگران ایرانی از طریق بنادر جنوب ایران به قطر برای مشاهده بازیهای جام جهانی با هزینهای کمتر از سفر هوایی و گشت و گذار در این کشور از یک سو و نیز امکان میزبانی از گردشگران خارجی در قالب تورهای ایرانگردی چند روزه میتواند جذابیتهای زیادی خلق کرده و در این میان، برنامهریزی مطلوب برای میزبانیها و جلوگیری از معطلشدنهای بیمورد و نیز پرهیز از نگاه نادرست سودجویانه به مسافران ازاهمیت زیادی برخوردار است.
مسافران جام جهانی زیاد به فکر میزبانی لوکس نیستند
مهدی دهدار یک فعال حوزه گردشگری نیز در این باره میگوید: بیشتر کسانی که به دیدن مسابقات جام جهانی میآیند و بررسی دقیقی نیز روی آنها در جام جهانی روسیه و برزیل صورت گرفته نشان میدهد که این افراد عمدتا با رویکرد ماجراجویی سفر میکنند و توریستهای کوله پشتی هستند و به طور کلی توریسم ورزشی در جهان زیاد دنبال میزبانی لوکس نیست.
وی تأکید کرد: این دسته از گردشگران علاقمند به تفریحات دریایی و سفرهای دریایی و تنوع در برنامههای سفر خود هستند و چون ظرفیتهای بی نظیری در زمینه رسانههای اجتماعی را نیز در اختیار دارند لذا در زمینه معرفی ایران و جاذبههای آن و نیز غلبه بر امواج وسیع ایران هراسی میتوانیم از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
به گفته دهدار، آمارهای منطقهای نشان میدهد که قطریها حدود ۲۷۰ هزار تخت برای جام جهانی آماده کردهاند ولی برآوردها حکایت از انجام حدود دو میلیون سفر به قطر است که هر گردشگری ممکن است بخواهد زمان بیشتری در قطر بماند و لذا ضریب اشغال هتلهایقطر بسیار بالا خواهد بود و این کشور به دنبال همکاری با کشورهای پیرامونی خود برای استفاده از ظرفیتهای آنها در برگزاری این مسابقات است و ایران از طریق کیش و دیگر جزایر و شهرهای ساحلی میتواند امکان بسیار خوبی را برای معرفی فرهنگ، جاذبهها و نیز امنیت خود برای سفر گردشگران در دیگر فصول و ماهها فراهم کند.
به گفته این فعال گردشگری، هر گردشگر خارجی که به ایران میآید، یک سفیر در راه بازگشت به کشور خود برای معرفی ایران و فرهنگ آن به جهان است و باید با این نگاه به استقبال از گردشگران ورزشی جام جهانی برویم.
قرار دادن جزیره کیش به کانون پشتیبانی ایران از جام جهانی قطر که در سفر وزیر امور حمل و نقل قطر و دیدار با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی کشورمان نهایی شد، حرکت هوشمندانهای با توجه به وجود پارهای زیرساختهای مناسب در این جزیره است اما باید دیگر مناطق کشور را نیز در این فرصت، مهیای میزبانی از مسافران خارجی کرد.
در حقیقت رقابتهای جام جهانی فوتبال در قطر فرصتی برای محک زدن میزان مدیریت گردشگری ایران و نیز بستری برای آموختن تجربیات و نکاتی است که شاید بتواندبه رشد ما در حوزه گردشگری کمک کند. همچنین با وجود موج وسیعی از ایران هراسی در جهان از سوی دشمنان ملت ایران، لذا میزبانی شایسته از گردشگران خارجی میتواند موجب خنثی شدن این جریانات نیز باشد.