حسین امیرعبداللهیان روز جمعه در حساب کاربری خود در توییتر در خصوص سفر هماهنگکننده مذاکرات وین به تهران نوشت: «در توافق با جوزف بورل، سفر انریکه مورا به تهران و گفتوگوهایش با همکارم علی باقری، فرصت مجددی بود تا بر ابتکارات برای حل موضوعات باقیمانده مذاکرات وین متمرکز شویم.»
وی ادامه داد: «توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است، اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را گرفته و به تعهداتش پایبند باشد.» امیرعبداللهیان همچنین نوشت که تماسها ادامه دارد. همچنین اظهار نظر فوری بورل بعد از ماجرای بازداشت موقت و غیر قانونی معاون او در فرودگاه فرانکفورت، مبنی بر اینکه پیشرفت مذاکرات انریکه مورا در تهران بیش از حد انتظار بوده و دورنمای دستیابی به توافق نهایی دیده میشود، به معنای تحولی مهم در روند مذاکرات وین است که صهیونیستها را دوباره نگران کرده است.
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که برای شرکت در نشست وزرای امور خارجه گروه هفت به آلمان سفر کرده است، ساعاتی بعد از اقدام غیر قانونی پلیس این کشور درباره همکارانش در فرودگاه فرانکفورت که از ماموریت به تهران بازمیگشتند، اعلام کرد که رایزنیهای صورتگرفته در خصوص مذاکرات رفع تحریمها را «بسیار مثبت» ارزیابی میکند.
وی توضیح داد: «دو ماه بود که مذاکرات به دلیل اختلاف نظر در مورد سپاه پاسداران (انقلاب اسلامی) به بنبست رسیده بود. آقای مورا با پیامی ملموس از طرف من به ایران سفر کرد و پاسخ به اندازه کافی مثبت بوده است تا باور کنیم که میتوانیم مذاکرات بین طرفین را دوباره از سر بگیریم.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه این نوع مسائل یکشبه حل نمیشوند، افزود: «اما اجازه دهید اینطور بگوییم که مذاکرات مسدود شده بود و دوباره از مسدودیت خارج شده است. یعنی چشمانداز رسیدن به توافق نهایی وجود دارد.»
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکرهکنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتهاند. انریکه مورا، هماهنگکننده مذاکرات رفع تحریمها سهشنبه گذشته راهی تهران شد و طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه چندین ساعت با علی باقری، مذاکرهکننده ارشد کشورمان گفتوگو کرد. ایران و اتحادیه اروپا معتقدند که جلسات برگزار شده، فرصت مجددی حاصل کرد تا دو طرف روی ابتکارات برای حل موضوعات باقیمانده مذاکرات وین متمرکز شوند. حالا پیشرفت حاصل شده رژیم صهیونیستی را نگران کرده و لابی آن را در اروپا دوباره به تکاپو انداخته است. مورا در بازگشت از سفر به تهران برای نیمساعت در فرودگاه فرانکفورت بهطور موقت بازداشت و گذرنامه و گوشی همراهش ضبط شد. این مساله از آن جهت حائز اهمیت است که بدانیم لابی صهیونیستی در بخشی از دستگاههای امنیتی آلمان نفوذ خوبی دارد و برخی از گزارشهای سرویسهای امنیتی این کشور بهطور اختصاصی در رسانههای اسراییلی و درباره موضوع ایران منتشر شدهاند.
معاون بورل در اعتراض به رفتار پلیس آلمان در توییتر یادآور شد که او یک مقام رسمی اتحادیه اروپا و دارای گذرنامه اسپانیایی است. به گفته وی، رفتار و امتناع پلیس از ارائه هرگونه توضیح به او، خلاف کنوانسیون وین است. در همین حال، سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در واکنش به این ماجرا گفت که امیدوار است مشابه این اتفاق دوباره تکرار نشود. میخائیل اولیانوف که ریاست هیات روسیه در مذاکرات وین را بر عهده دارد، در توییتی نوشت: «اگر با مقامات سطح بالای اتحادیه اروپا با پاسپورت دیپلماتیک چنین رفتار میشود، مردم عادی چه انتظاری باید داشته باشند؟» وی افزود: «بیایید امیدوار باشیم این یک سوءتفاهم بود که دیگر تکرار نخواهد شد.»
به هر روی، مذاکرات اکنون در مرحلهای است که قریب به اتفاق کشورهای مشارکتکننده در گفتوگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات و حصول توافق نهایی هستند، اما دستیابی به نقطه پایان در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
چراغ مذاکرات دوباره سبز شد
کد خبر : ۹۵۶۹۹ | شنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۶:۰۵ | ۱۵۶۸۰ بازدید |
حسین امیرعبداللهیان روز جمعه در حساب کاربری خود در توییتر در خصوص سفر هماهنگکننده مذاکرات وین به تهران نوشت: «در توافق با جوزف ...