در ماه آوریل برای دومین ماه پیاپی میزان تورم در آلمان بالای هفت درصد و بالاترین حد از چهار دهه پیش به این سو بود. تجاوز نظامی روسیه به اوکراین از عوامل اصلی گرانی مواد غذایی و انرژی در اتحادیه اروپا به شمار میرود.
میزان تورم در آلمان در ماه آوریل به نسبت ماه مشابه سال گذشته ۴/ ۷ درصد اعلام شد. ماه گذشته نیز تورم بیش از هفت درصد و یک دهم درصد کمتر بود.
اداره فدرال آمار آلمان روز پنجشنبه، ۲۸ آوریل اعلام کرد میزان گرانی کالاهای سبد خرید روزمره شهروندان آلمانی در این ماه در چهار دهه اخیر بیسابقه بوده است.
بر پایه اعلام این اداره از آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، به خصوص بهای انرژی به شدت افزایش یافته و میزان بالای تورم را به شکل محسوسی تحت تاثیر قرار داده است.
بازگشت تورم به دوران جنگ ایران و عراق
پیش از این در پائیز ۱۹۸۱ میزان تورم در آلمان متاثر از جنگ ایران و عراق و افزایش شدید بهای جهانی نفت و محصولات نفتی به این سطح رسیده بود.
میزان بالا رفتن قیمتها در ایالتهای مختلف آلمان تفاوتهایی دارد اما هیچ ایالتی از موج گرانی در امان نبوده است.
در ایالت نوردراین وستفالن بهای مواد غذایی و نوشیدنیهای غیرالکلی به نسبت آوریل ۲۰۲۱ به طور میانگین ۹ و نیم درصد افزایش پیدا کرده است.
در این ایالت افزایش قیمت روغن خوراکی نزدیک به ۲۸ درصد و برای نان و محصولات تولید شده از غلات ۶/ ۱۰ درصد به نسبت ماه مشابه سال پیش برآورد شده است.
مطابق محاسبه اداره ایالتی آمار، قیمت گاز با احتساب مالیات در ماه جاری به نسبت آوریل سال پیش اندکی بیش از ۳۴ درصد افزایش یافته و قیمت بنزین ۴/ ۳۷ درصد.
بیشترین افزایش قیمت در ایالت نوردراین وستفالن در ماه آوریل به نسبت ماه قبل مربوط به گاز مایع به میزان ۴۰ درصد اعلام شده است.
در این ایالت تعداد معدودی کالا به نسبت ماه مارس با کاهش قیمت روبرو بودهاند؛ نفت کوره سبک اندکی بیش از ۱۸ درصد و گازوئیل نزدیک به ۱۰ درصد ارزانتر از ماه پیش بوده است.
به گزارش شبکه خبری ntv، بانک مرکزی اروپا برآورد میکند روند افزایش قیمتها در ماههای آینده "به احتمال زیاد" ادامه خواهد داشت.
خوشبینی به هدفگذاری تورم ۲ درصدی
لوئيس دگوئيندوس، وزیر دارایی پیشین اسپانیا و معاون کنونی بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه در کمیسیون اقتصادی و پولی پارلمان اروپا تاکید کرد که نشانههایی مبنی بر کاهش میزان رشد اقتصادی قابل مشاهده است.
او درباره چشمانداز میزان تورم میگوید بسیاری از شاخصهای بازار حاکی از آن است که هدفگذاری میان مدت بانک مرکزی اروپا برای تورم ۲ درصدی قابل تحقق است.
کارشناسان امور پولی بانک مرکزی اروپا در حال حاضر از این حرکت میکنند که افزایش قیمتها برای مصرفکنندگان در سال ۲۰۲۲ به طور میانگین حدود شش درصد باشد.
کارشناسانی که در یک نظرسنجی این بانک مشارکت کردهاند میزان تورم در سال آینده میلادی را ۴/ ۲ درصد و برای سال بعد را اندکی کمتر از ۲ درصد پیشبینی کردهاند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا پس از حمله نیروهای روسی به اوکراین تحریمهای گستردهای علیه مسکو اعمال کردهاند که دستکم در کوتاه مدت بر وضعیت اقتصادی این کشورها نیز تاثیر منفی میگذارد.