کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

باید تکلیف رابطه ایران و آمریکا سریع‌تر مشخص شود


کد خبر : ۸۱۸۴۵دوشنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷:۴۰۳۵۹۷ بازدید

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: شرکای اقتصادی ایران امروز با تحمیل فشار آمریکا از مبادلات تجاری با ایران سر باز می‌زنند از این رو باید ...
باید تکلیف رابطه ایران و آمریکا سریع‌تر مشخص شودباید تکلیف رابطه ایران و آمریکا سریع‌تر مشخص شود

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: شرکای اقتصادی ایران امروز با تحمیل فشار آمریکا از مبادلات تجاری با ایران سر باز می‌زنند از این رو باید تکلیف سیاست بین‌المللی ایران و آمریکا هر چه سریعتر مشخص شود در غیر اینصورت علی رغم تحولات سیاست داخلی، سال ۱۴۰۰ می‌تواند مشکل ساز‌ترین سال برای فعالان اقتصادی کشور باشد.

به گزارش ایران جیب از اقتصاد۲۴، بسیاری از فعالان اقتصادی به دنبال راهی برای نجات اقتصاد کشور از انزوا هستند، اما فشارها هر سال بیش از گذشته شرایط را سخت‌تر کرده است.

مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه بخش زیادی از بحث‌های اقتصادی کشور به تصمیمات سیاسی گِره خورده است گفت: بخش زیادی از بحث‌های اقتصادی کشور به خصوص تجارت خارجی به شدت به تصمیمات سیاسی گِره خورده یعنی بدون مبانی سیاسی نمی‌توانند، وضعیت اقتصادی را پیش بینی و در همین راستا اقدامات اساسی را انجام دهند.

حریری با اشاره به این مسئله که اقتصاد کشور بر پایه اصلی سیاست بنا شده است گفت: اقتصاد کشور بر پایه اصلی سیاست بنا شده و تجارت فرامرزی به شدت وابسته به سیاست بین‌المللی است و اقتصاد ایران در انتظار واکنش‌های جهانی است. در نهایت روابط تجاری کشور با سایر کشورها به شدت وابسته به جایگاه ایران در برنامه‌ها و اقدامات سیاسی است.

رابطه ما با آمریکا به شدت به رابطه با سایر شرکا بستگی دارد

این فعال اقتصادی با تاکید بر این مسئله که چین هم از واکنش‌ها نسبت به تحریم‌ها علیه ایران مستثنی نبوده است افزود: رابطه ما با آمریکا به شدت به رابطه با سایر شرکا بستگی دارد از این رو چین هم از واکنش‌ها نسبت به تحریم‌ها علیه ایران مستثنی نبوده است. طی روز‌های گذشته دولت آمریکا در خصوص تعاملات اقتصادی چین با ایران هشدار داده و این موضوع با حساسیت بیشتری باید اجرا شود.

وی تصریح کرد: این تهدید‌ها از طرف آمریکا به دلیل این است که علی‌رغم تحریم‌های نفتی ایران طی سال گذشته چین خرید نفت از ایران را افزایش داد و به عنوان شریک تجاری ایران همچنان باقی مانده است.

چین و آمریکا به عنوان دو مدعی بزرگ اقتصادی سر جنگ دارند

این فعال اقتصادی گفت: شاید امروز چین و آمریکا به عنوان دو مدعی بزرگ اقتصادی سر جنگ داشته باشند اما این جریان نمی‌تواند به عنوان طرحی بلند مدت در صحنه اقتصاد جهانی باقی بماند. وی با اشاره به این مسئله که چین نیز نمی‌تواند برخلاف تصمیمات جهانی به اندازه گذشته تعاملات تجاری خود را با ایران ادامه دهد تصریح کرد: در این بین چین نیز نمی‌تواند برخلاف تصمیمات جهانی به اندازه گذشته تعاملات تجاری خود را با ایران ادامه دهد ازاین رو باید با شرایط جدید به دنبال تعامل اقتصادی با ایران باشد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین؛ مناقشات دولت جدید آمریکا با چین و روسیه در صحنه بین الملل می‌تواند در جا‌هایی موجب شود که روزنه‌هایی را برای ایران باز کند.
وی با تاکید بر این مسئله که ایران باید هر چه سریع‌تر تکلیف خود با آمریکا باید مشخص کند تصریح کرد: ایران باید هر چه سریع‌تر تکلیف خود با آمریکا باید مشخص کند اگر موضوع دعوا مطرح است باید طبق آن برنامه ریزی شود در غیر اینصورت اگر به مصالحه می‌رسند می‌توان برای آغاز همکاری‌ها و شرایط جدید برنامه ریزی کرد.

برنامه‌ریزی‌های اقتصادی در بلاتکلیفی

حریری با اشاره به نگرانی ناشی از بلاتکلیفی و بی‌برنامگی در تعاملات بین‌المللی گفت: آنچه امروز مورد رنجش و نگرانی اقتصاد شده بلاتکلیفی و بی‌برنامگی در تعاملات بین‌المللی است. همین شرایط بلاتکلیفی چند سال گذشته در مذاکرات برجام تجربه شده است و بسیار به اقتصاد کشور آسیب وارد شد.

وی یادآور شد؛ این بلاتکلیفی قدرت برنامه‌ریزی را از فعالان اقتصادی گرفته و زمانی که فعالان نتوانند برای آینده اقتصاد پیش‌بینی داشته باشد هرچه پیش بیاید حاصل اتفاقاتی است که در مقابل آن واکنش نشان می‌دهند. یعنی اقتصادکشور تنها کُنش‌گر شده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه همواره اقتصاد کشور دستخوش برخی مسائل داخلی و خارجی بوده است گفت: در صحنه داخلی هم تجربه نشان داده که سال‌هایی که قرار است انتخابات ریاست جمهوری انجام بگیرد شرایط خوبی برای اقتصاد رقم نخواهد خورد به ویژه زمانی که پیش‌بینی می‌شود تغییر جناح سیاسی نیز در این انتخابات سهم بزرگی داشته باشد.

به گفته حریری؛ از امروز تا مرداد ماه دولتی اقتصاد کشور را دردست دارد که روز‌های آخر خود را سپری می‌کند آن هم دولتی که در روز‌های معمولی کُنش گر و فعال نبوده و تنها به دنبال حالت انتظاری به خود گرفته است.

وی ادامه داد: نیمه دوم سال جاری اقتصاد به دست دولت جدیدی می‌افتد که اتوبوس خود را کنار وزارتخانه‌ها گذاشته تا نیرو‌های خود را به جای نیرو‌های دولت قبلی جایگزین کند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین باتوجه به نکات بالا ادامه داد: نمی‌توان به شرایط اقتصادی ۱۴۰۰ خوشبین بود چرا که این مولفه‌ها تاثیرگذار بر اقتصاد درهم تنیده شده و شرایط مناسبی را برای اقتصاد ایران رقم نمی‌زند.

چشم‌انداز مبهم اقتصاد ایران در 1400

به اعتقاد این فعال اقتصادی؛ مهم‌ترین نکته در اقتصاد ایران فروش نفت است و بیشتر شرکای اقتصادی ایران وابسته به خرید نفت از ایران هستند. وقتی ۲ و نیم میلیون بشکه نفت به فروش می‌رسد یعنی حدود ۶۰ میلیارددلار پول به اقتصاد کشور تزریق می‌شود. حالا با این پول چه می‌کنند به بخش بعدی برنامه اقتصاد مرتبط است.

وی با بیان این مسئله که باید سرنوشت فروش نفت و پول حاصل ازآن به اقتصاد هرچه سریع‌تر مشخص شود تصریح کرد: باید سرنوشت فروش نفت و پول حاصل ازآن به اقتصاد هرچه سریع‌تر مشخص شود چرا که بیش از این اقتصاد نباید معطل برنامه‌ریزی‌های سیاست‌های فرامرزی و داخلی باشد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تاکیدکرد؛ سال جاری زمانی چشم‌انداز اقتصاد کشور روشن می‌شود که این ارز‌های نفتی در دسترس باشد، اما متاسفانه نه چنین چشم‌اندازی برای اقتصاد کشور روشن است نه ابهامات از اقتصاد زدوده شده است!

به گفته حریری؛ همانطور که تاکید شد سختی‌ها و موانع اقتصادی در سال ۱۴۰۰ بیشتر از گذشته برای کشور پیش بینی می‌شود. دولت بایدن بازی با ایران را از جایی آغاز نمی‌کند که دولت اوباما تمام کرد بلکه از جایی شروع می‌کند که دولت ترامپ تمام کرد!



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها