یک فعال کارگری با برشمردن گروههای در معرض خطر، گسیل داشتن بازرسان طب کار را وظیفهی وزارت کار میداند.
این روزها یکی از اصلیترین دغدغههای اقشار مختلف مردم، ویروس کرونا و شیوع آن است؛ کارگران نیز از این دغدغه مستثنی نیستند، به خصوص کارگرانی که یا در فضاهای اجتماعی کار میکنند مانند کارگران فروشند یا آنها که در کلونیهای کارگری روزگار میگذرانند مانند کارگران عسلویه و پارس جنوبی.
مازیار گیلانینژاد (فعال کارگران فلزکار) در این رابطه میگوید: باتوجه به شایع شدن ویروس کرونا از دولت و وزارت بهداشت انتظار میرود تا برای پاسداری از حقوق انسانی و بهداشتی مردم، ماسک رایگان در اختیار مردم قرار دهد و جلوی سودجویی سوداگران مرگ را بگیرد. شستشوی مرتب مکانهای عمومی چون اتوبوسها و متروها و سالنهای مترو، مدارس و دانشگاهها میتواند ابتلا به بیماری کرونا را کاهش دهد.
کدام گروه از مزدبگیران بیشتر در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند؟، این فعال کارگری در این رابطه میگوید: اکنون پرستاران، رانندگان اتوبوس، متصدیان ارایه خدمات عمومی مانند فروشندگان فروشگاههای بزرگ و….. در معرض بیشترین آسیبها هستند.
راهکار چیست؟، به گفتهی گیلانینژاد، وزارت کار باید با گسیل بازرسان طب کار، تمامی خوابگاههای کارگری به ویژه در مناطق عسلویه و کلیه مراکز کارگری را مورد بازدید قرار داده و کارفرمایان را موظف کند نسبت به سمپاشی خوابگاهها و دادن محلولهای ضدعفونیکننده به کارگران اقدام فوری کنند.
او ادامه میدهد: باید در رستورانهای کارگری همچون کارخانجات آهن و فولاد، صنایع مادر و پتروشیمیها، به سرعت ضدعفونی و رعایت دقیق بهداشت انجام گیرد. وزارت کار به عنوان متولی اصلی روابط کار، در این زمینه مسئولیت جدی و اساسی دارد.
به گفتهی گیلانینژاد، در حال حاضر آسیبپذیرترین گروههای هدف این ویروس، بیخانمانها، کودکان کار، زندانیان، دستفروشهای مترو، زنان کارگرجنسی و زبالهگردها هستند که آموزش به این گروههای آسیبپذیر و همچنین تهیه ماسک، الکل طبی، صابون، مایع دستشویی، وایتکس، دستکش لاتکس (جراحی) و اسپری الکل و هر پاککننده دیگر و توزیع میان آنان، میتواند چارهساز باشد.
وی تاکید میکند: اگر نیاز باشد کارگران باید به مراکز ستاد بحران و هلال احمر مراجعه کرده و کمک حال این مراکز بوده و از آنان بخواهند که در مورد اقشار آسیبپذیر وارد عمل شوند.