اوایل دهه 80 و با ورود خودروهای سانگیانگ به بازار کشورمان، به دلیل ضعف طراحی خارجی و داخلی این خودروها، آنطور که باید مورد استقبال خریداران قرار نگرفتند.
به گزارش ایرانجیب به نقل از عصرخودرو، سالها گذشت و سانگیانگ با تغییر سبک طراحی، توانست بازار از دست رفته خود را در ایران دوباره بهدست بیاورد. تیوولی، کوراندو، اکتیون و حال رکستون G4 با طراحی بهروز و زیبا در کنار امکانات فنی و رفاهی مناسب توسط رامک خودرو نماینده رسمی سانگیانگ در ایران عرضه میشود.
نگاهی به رکستون
محصولات شرکت سانگیانگ از زمانی که به ایران آمدند، به خودروهایی با توانایی بالا در آفرود و پیشرانههای قدرتمند معروف شدند. سانگیانگ در ابتدا برای تامین پیشرانههایش با مرسدس بنز قرارداد بست و بیشتر محصولاتش از پیشرانه و گیربکسهای این کمپانی استفاده کرد. سانگیانگ موسو اولین مدل واردشده به ایران بود و پس از آن مدلهای کوراندو، چیرمن، اکتیون، کایرون، رودیوس و رکستون به ایران آمدند. رکستون بزرگترین شاسیبلند سانگیانگ بود که در نسل اول با کد Y200 از سال 2001 روی خط تولید رفت. پیشرانه 6 سیلندر 3.2 لیتری این خودرو، 217 اسب بخار قدرت و 310نیوتنمتر گشتاور تولید میکرد که متصل به یک گیربکس اتوماتیک بود. در سال 2006 سانگیانگ نسل اول را فیسلیفت کرد و با کد Y250 با همان مشخصات روانه بازار کرد. سومین فیسلیفت نیز در سال 2012 انجام شد که علاوه بر چهره و کد جدید(Y290) در کنار پیشرانه 6 سیلندر 3.2 لیتری، به پیشرانههای جدید 2 لیتری XDi دیزل و 2.2 لیتری e-XDi دیزل مجهز شد.
طراحی خارجی
سانگیانگ پس از یک دوره طراحی ناموفق که پیشتر به آن اشاره کردیم، تصمیم بر آن گرفت تا به یکباره تغییری در طراحی خود ایجاد کند تا بازارهای از دست رفته خود را مجددا به دست بیاورد. با نگاه به نمای جلو خودرو، ناخودآگاه چشمان شما خطوط منحنی سپر و جلو پنجره را دنبال میکند که بهصورت هماهنگ و زیبا با هم ادغام شده است. مرکز سپر مانند آچار فرانسه دارای دو سر است که شروع خطوط و تقسیم نمای جلو از آنجا استارت میخورد. قسمت پایینی به دور چراغهای مهشکن و ورودی هوای زیر سپر و قسمت بالایی به جلوپنجره و زیر چراغهایی وصل میشود و درون کاسه آن نیز خطوط پرپیچ و خم بسیاری وجود دارد.
نمای جانبی G4 با کاراکترلاین قوی و خطوط برجسته و منحنی که از چراغ عقب و جلو تا روی درها کشیده شده است، جذابیت و ابهت این خودرو را دوبرابر میکند. نمای عقب خودرو کمی با دو نمای دیگر فاصله دارد اما همچنان زیبا و ساده طراحی شده است. چراغهای ساده و سپر پلاستیکی که مهشکنهای عقب را در خود جای داده است، کمی تو ذوق میزند و همچنان به ضعف طراحی سانگیانگ در نمای عقب اشاره میکند.ابعاد این خودرو نزدیک به یک SUV فولسایز است و طول، عرض، ارتفاع و فاصله دومحور G4 برابر با 4852، 1920، 1800، 2864 است که از نزدیکترین رقیب خود یعنی سورنتو 72، 30، 115، 84 میلیمتر بزرگتر خواهد بود.
طراحی داخلی
داخل کابین شاهد پیشرفت هستیم اما همچنان سادگی در طراحی کنسول مرکزی و داشبورد به چشم میآید. طراحان سانگیانگ سعی خود را کردهاند تا در داخل کابین سنگتمام بگذارند و نمای لوکسی را به این قسمت از خودرو تزریق کنند. آنها برای انجام این ماموریت از متریال باکیفیتی مانند چرم، پلاستیک نرم، طرح چوب و طرح آلومینیوم استفاده کردهاند که ترکیب آنها با هم و همچنین دوخت زیبای رودریها و مرکز کنسول که به شکل لوزی دوخته شده به لوکسبودن کابین افزوده است. داخل کابین همه چیز سر جای خودش قرار دارد و تمامی کلیدهای روی کنسول، روی فرمان و همینطور صفحه نمایش 8 اینچ، مناسب و در دسترس طراحی شده است تا کمترین حواسپرتی را برای راننده داشته باشد. با توجه به ابعاد این خودرو فضای داخلی بسیار راحت و جادار است که سرنشینانی با بلندی قد 190 سانتیمتر هم راحت در این خودرو مینشینند. دسترسی به ردیف سوم بسیار آسان و ورود و خروج از آن راحت انجام میشود. با توجه به اینکه این ردیف عموما برای کودکان و افراد کمسن و سال تعبیه شده، برای افرادی با بلندی قد 150 سانتیمتر نیز راحت است.
یک سبد پر از تجهیزات
رکستون جی4 را میتوان یک خودرو ایمن دانست چرا که این خودرو به اکثر تجهیزات ایمنی نظیر 9 کیسه هوا، سیستمهای پیشرفته کنترل پایداری، هشدار خروج از مسیر مستقیم، تشخیص نقطه کور و ترمزهای اضطراری مجهز شده است. اما مهمترین نقطه قوت این خودرو در بخش ایمنی استفاده از صفحات فولادی با مقاومت بالا خواهد بود که توسط شرکت POSCO کره جنوبی ساخته شده است. رکستون G4 به تمامی امکانات و آپشنهای روز مجهز است اما مهمترین امکانات رفاهی این خودرو شامل مواردی چون دوربین 360درجه، سیستم ورود بدون کلید، استارت دکمهای، صفحه نمایش چندمنظوره 8 اینچ با قابلیت پشتیبانی از اتو اندروید و اپل کار، حافظه صندلی، چراغهای LED با قابلیت چرخش در سر پیچها و ... است. کنسول بین ردیف دوم دارای تنظیمات تهویه مطبوع و خروجی برق است که به شما خروجی برق مستقیم برای شارژ وسایل برقی را میدهد.
قلدر؛ با تاخیر
نسل قبل رکستون با توجه به استفاده از پیشرانه 6 سیلندر با حجم موتور بالای 2500 سیسی نتوانست در بازار ایران حضور پیدا کند اما سانگیانگ این بار همگام با صنعت خودرو جهان حجم و تعداد سیلندر خودروهای خود را به منظور مصرف بنزین و تولید آلایندگی کمتر کاهش داده است و همین قضیه باعث شد تا راهش را برای ورود به ایران هموار کند. رکستون G4 از یک پیشرانه 4 سیلندر خطی به حجم 2 لیتر، مجهز به توربوشارژر استفاده میکند که توان تولید 221 اسب بخار قدرت و 350 نیوتنمتر گشتاور را داراست. این قدرت را یک گیربکس 7 سرعته ساخت مرسدس بنز به هر چهار چرخ منتقل میکند. با توجه به وجود توربو در پیشرانه حرکت اولیه با کندی همراه است اما به محض وارد شدن توربو به مدار گشتاور 350 نیوتنمتری در اختیار شما قرار میگیرد. به لطف قدرت و گشتاور خوبی که پیشرانه در اختیار راننده قرار میدهد و سیستم تغییر وضعیت انتقال نیرو(4L,4H)، عبور از مسیرهای خارج جاده با شیبهای تند برای G4 کاملا راحت و بیدردسر انجام میشود. همینطور به لطف سیستم کنترل حرکت در سر پایینی، این شاسیبلند غولپیکر مانند یک مار روی این سطح خزش میکند. G4 در مسیرهای آسفالت نیز عملکرد قابل قبولی دارد و با توجه به فرمان برقی، گیربکس هوشمند با تعویض سریع دندهها و ترمزهای قدرتمند رانندگی بیدردسری را برای راننده به ارمغان میآورد. سیستم فنربندی رکستون علیرغم اینکه مانند خودروهای آفرودر اصیل طراحی شده و شاسی و بدنه از اتاق جداست، ضربات کوچک را نیز به اتاق و سرنشینان وارد میکند که برای این خودرو کمی عجیب به نظر میرسد. صندلیها در G4 نرم و راحت هستند و با وجود نگهدارنده در دو طرف تکیهگاه در مانورهای سنگین تکانهای شدید عرضی به سرنشینان وارد نمیشود.