6 ماه از سال 2017 میلادی سپری شده و وبسایت ماینینگ بار دیگر به معرفی 50 مورد از برترین شرکتهای معدنی دنیا پرداخته است.
به گزارش ایرانجیب به نقل از صمت، در سال گذشته میلادی پس از تحمل یک دوره رکود، بازار جهانی مواد معدنی رو به رونق رفت، اما این رونق عمر طولانی نداشت و از شدت بهبود در امسال میلادی که ۶ ماه از آن سپری شده است، کاسته شد. برآورد میشود که در نیمه نخست امسال ۵۰ مورد از شرکتهای جهان که در جدول فهرست شدهاند، در مجموع ۷۶۸ میلیارد دلار ارزش دارند و در این بازه زمانی و نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار سرمایه به بازار اضافه کردند و ۱۰ شرکت برتر این فهرست در ارائه بیش از نیمی از این سرمایه نقش داشتهاند. این شرکتها همچنین در سال گذشته میلادی در ۱۲ ماه نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار افزودند.
در میان این ۵۰ شرکت برتر معدنی، تعداد انگشتشماری از شرکتهای طلا در امسال میلادی در وضعیت قرمز قرار دارند، به ویژه شرکتهای چینی شاندوگگُلد، کانادایی گُلدکورپ و روسی پُلیوس که پلیوس هشتمین شرکت بزرگ استخراجکننده طلا در جهان است. گروه فورتسکیو متالز در استرالیا نیز در زمره شرکتهایی بود که در سال گذشته رشد خوبی داشت، اما امسال میلادی را با افول سپری کرد. شرکت کانادایی تِکریسورسز نیز از کاهش نرخ سنگآهن و زغال سنگ آسیب دید و نسبت به سال گذشته میلادی سیر نزولی داشت. در ۶ ماه ابتدای امسال میلادی شرکتهای روسی اما نیم سال خوبی را سپری نکردند و ۷شرکتی که در این فهرست قرار دارند، ۹/۵میلیارد دلار از دست دادند. این ضرر برآمده از قیمتهای پایین نیکل بود که به شرکت استخراج نیکل نوریلسک آسیب وارد کرد و کاهش نرخ پتاس به زیان شرکت اورالکالی تمام شد.
همچنین برخلاف رویه رایج و معمول که همواره شرکتهای معدنی امریکای شمالی و اروپای غربی مجموعه غولهای معدنی را تشکیل میدادند، ۳ مورد از ۷ شرکت چینی موجود در این فهرست اکنون جزو غولهای معدنی جهان هستند که در میان آنها شرکت استخراج لیتیوم تیانجی در ۶ ماه ابتدای امسال میلادی از نظر ارزش بازار رشد ۷۵درصدی را تجربه کرد و به طور پیوسته در تلاش است در زمینه تولید مواد خام باتریهای لیتیومی سرآمد باشد. چاینامولیبدِنوم و شرکت زغالسنگ ینزو نیز جزو غولهای حاضر در فهرست ۵۰ شرکت برتر معدنی دنیا هستند. دیگر شرکتی که در ۶ ماه ابتدای امسال میلادی تغییر چشمگیری از نظر رتبهبندی داشته شرکت هندی وِدانتاست که به دلیل افزایش نرخ «روی» بر غول آنگلوامریکن در افریقای جنوبی نیز پیشی گرفته و شرکت معدنی عربستان سعودی هم در تلاش است رتبه خود را ارتقا دهد و در نهایت شرکت چینی تانکیلیتیوم است که در سال گذشته میلادی خود را به این فهرست ۵۰گانه رساند و در امسال با کسب رتبه ۳۲ جایگاه قابلتوجهی را به خود اختصاص داد.