ایسنا: طی روز گذشته و امروز، گاه برخی از مشتریان بازار موبایل در خرید گوشی مورد علاقه خود ناکام ماندهاند که به گفته مسئولان صنف موبایل فروشان این امر ریشه در نتایج مذاکرات اخیر دارد.
افشار فروتن لاهیجی - رییس انجمن فروشندگان سیمکارت، گوشی و لوازم جانبی - در گفتوگویی با ایسنا اظهار کرد: به هر حال بازار تلفن همراه تا حدی تحت تاثیر این فضا و نوسانات نرخ ارز قرار میگیرد و در این میان ممکن است واحدهای کوچک و خرده فروش که هزینههای مختلفی دارند و خود آنها نیز گوشیها را از واردکنندگان عمده میخرند در ارتباط با برخی گوشی ها که قیمت بیشتری نیز دارد ریسک کمتری را متحمل شوند و در چنین شرایطی از فروش برخی مدلهای خاص که ریسک بالاتری دارند امتناع کنند.
وی عنوان کرد: به هر صورت نوسانات نرخ ارز در مقاطع مختلف بازار را تحت الشعاع قرار میدهد و حال نیز ممکن است برخی فروشندگان ریسک را قبول نکرده و تنها گوشیهای ریسک کمتری را دارند عرضه کنند به همین دلیل ممکن است این چند روزه تنوع لازم و همیشگی را در برخی واحدها نداشته باشیم اما به هر صورت تعطیلی کامل واحدهای فروشنده نه منطقی و نه شدنی است.
رییس انجمن فروشندگان سیمکارت، گوشی و لوازم جانبی درباره پیشبینیاش از وضعیت بازار موبایل در هفتههای آینده به چه صورت است؟ توضیح داد: از هفته گذشته کمیتهای تشکیل داده و پیگیریهای مختلفی کردیم تا بتوانیم با دولت در ارتباط بوده و شرایط موجود در بازار را انعکاس دهیم. در واقع به دنبال آن هستیم که برنامههای مختلفی را طراحی کرده و موضوعات را سریعتر به مسوولین منتقل کنیم تا در آینده نتیجه این مذاکرات را به طور شفاف اعلام کنیم.
فروتن یادآور شد: در زمان انتخابات، رییس جمهور در صحبتهای خود درباره نقش انجمنهای صنفی و تلاش برای تعامل با آنها صحبتهای متعددی داشتند به همین دلیل ما از همان زمان منتظر پررنگ شدن تعاملات هستیم و امیدواریم در آینده نزدیک این تعاملات برقرار شود.
وی ادامه داد: آنچه مسلم است اصلاح سازی در بحث واردات یک نیاز ضروری است و باید تعرفههای گمرکی به حد مناسبی برسد تا بازار در آرامش و امنیت کامل به سر ببرد. او در پاسخ به این که از نظر او طی هفتههای آینده وضعیت قیمت تلفن همراه به چه شکل خواهد بود؟ اظهار کرد: طبق مستندات در صورتی که نرخ ارز روند کاهشی خود را ادامه دهد شاید ظرف هفتههای آینده شاهد کاهش 10 تا 15درصدی قیمت گوشیهای تلفن همراه باشیم.
فروتن ادامه داد: البته دراین میان نکتهای باید مورد توجه قرار داد آنکه معمولا زمانی که قیمتها افزایش پیدا می کند حجم متقاضی بیشتر میشود اما زمانی که قیمت ها روند کاهشی دارند همه مشتریان فکر می کنند که قیمت ها از آنچه هست پایینتر خواهد آمد به همین دلیل شاهد نوعی رکود در بازار میشویم. اکنون نیز طبیعتا پایین آمدن نرخ ارز روی بازار تلفن همراه تاثیر میگذارد و با توجه به شرایط بازار ارز مردم در انتظار کاهش قیمت به سر میبرند به همین دلیل شاید امروز کمی رکود بیش از روزهای گذشته باشد اما به هر حال وقتی که تثبیت در قیمت ها صورت بگیرد اعتماد افراد برای خرید بیشتر می شود.
تاثیر توافقات ژنو بر بازار گوشی موبایل
کد خبر : ۲۰۹۷ | دوشنبه، ۴ آذر ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۶:۴۱ | ۱۳۱۵۲ بازدید |
بازار گوشی های تلفن همراه نیز تحت تاثیر مذاکرات ژنو و توافقات آن قرار گرفت.