عبدالرضا تحسینی ، با بیان اینکه نرخ ارز باید به گونهای باشد که بین واردات، تولیدات و صادرات توازن برقرار کند، اظهار کرد: البته نکتهی مهمتر از نرخ ارز ثبات آن است که تنها در این صورت تصمیمگیری برای تولیدات و صادرات امکانپذیر میشود.
وی ادامه داد: اگر قرار باشد نرخ ارز دائم در نوسان باشد، امکان برنامهریزی و عقد قرارداد برای فعالان اقتصادی ممکن نیست.
او با بیان اینکه اگر نرخ ارز، ارزانتر از نرخ فعلی باشد برای واردات به خصوص واردات مواد اولیه و تولیدات ما مناسبتر است، گفت: اما کاهش نرخ ارز از سوی دیگر مانع رشد صادرات میشود.
به گفته این عضو کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران در حال حاضر صادرات ما با نرخ فعلی یا حتی نرخی به مراتب بالاتر قدرت رقابتپذیری در بازارهای جهانی را یافته است.
وی با تاکید بر اینکه دلار 3000 تومانی برای صادرات ایدهآل است، خاطر نشان کرد: ولی برای ایجاد توازن در تولیدات احتیاج داریم نرخ فعلی کمی کاهش یابد.
تحسینی با بیان اینکه در صورت ثبات و جلوگیری از نوسانات شدید، بازار خود نرخ ارز را بین صادرات و واردات تنظیم میکند اظهار کرد: لذا هرگونه دخالت دولت برای تغییر در وضعیت آن اشتباه است.
عضو کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران دربارهی احتمال تعیین نرخ 3200 تومان برای ارز در بودجه سال آینده گفت: ما از این موضوع نگران هستیم، چون ممکن است پولهای سرگردان مجددا به بازار ارز برگشته و آن را دچار نوسان کند.
وی دربارهی این تصمیم احتمالی دولت بیان کرد: مگر اینکه دولت پیشبینیهایی از آینده داشته یا براساس برخی مسائل سیاست داخلی و خارجی بخواهد چنین تصمیماتی را اتخاذ کند که ما از آن بیخبریم.
تحسینی در پایان با تاکید بر اینکه از سوی دیگر این احتمال وجود دارد که دولت برای کسری بودجه خود به دنبال افزایش نرخ ارز باشد، گفت: اگر دلارهای حاصل از فروش نفت با قیمت بیشتری به ریال تبدیل شود به تامین کسری بودجه دولت کمک میکند، ولی دلار 3200 تومانی و بالاتر از آن برای تنظیم صادرات و واردات ایدهآل نیست.