کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
ایرانیان خودروایرانیان خودرو

لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

اقتصاد کالیفرنیا چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد


کد خبر : ۱۳۲۳۹۶شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۶:۲۹۲۷۸۹ بازدید

اقتصاد ایالت کالیفرنیا از اقتصاد کشور ژاپن پیشی گرفته و این ایالت را به چهارمین قدرت اقتصادی بزرگ جهان تبدیل کرده است.
اقتصاد کالیفرنیا چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شداقتصاد کالیفرنیا چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا شد

اقتصاد ایالت کالیفرنیا از اقتصاد کشور ژاپن پیشی گرفته و این ایالت را به چهارمین قدرت اقتصادی بزرگ جهان تبدیل کرده است.

گوین نیوسام، فرماندار کالیفرنیا، با تاکید بر داده‌های جدید صندوق بین‌المللی پول و دفتر تحلیل اقتصادی ایالات متحده، گفت که این آمار نشان‌دهنده رشد اقتصادی کالیفرنیا است.

آمار جدید نشان می‌دهد که تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا در سال ۲۰۲۴ به ۴.۱۰ تریلیون دلار رسید که از ۴.۰۱ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی ژاپن پیشی گرفت. در حال حاضر، از لحاظ ابعاد اقتصادی، این ایالت به تنهایی بعد از آمریکا، چین و آلمان، در رده چهارم اقتصادهای بزرگ جهان قرار دارد.

نیوسام گفت: «کالیفرنیا فقط با جهان همگام نیست، ما تعیین‌کننده سرعت جهان هستیم.»

ارقام جدید در حالی منتشر می‌شوند که نیوسام در مخالفت با تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا موضع گرفته و نسبت به تاثیر این تعرفه‌ها بر آینده اقتصاد این ایالت ابراز نگرانی کرده است.

در میان ایالت‌های آمریکا، کالیفرنیا بیشترین سهم را در تولیدات صنعتی و کشاورزی دارد. این ایالت همچنین مرکز نوآوری‌های فناوری پیشرفته، مرکز صنعت سرگرمی جهان است و دو بندر بزرگ آمریکا در این ایالت واقع است.

نیوسام، از حزب دموکرات و نامزد احتمالی ریاست‌جمهوری از این حزب برای انتخابات سال ۲۰۲۸، شکایتی تنظیم کرده که در آن اختیارات ترامپ برای اعمال این عوارض را که باعث اختلال در بازارهای مالی و تجارت جهانی شده، به چالش کشیده است.

ترامپ پس از اعلام توقف ۹۰ روزه تعرفه‌های بالا، بر کالاهای وارداتی از تقریبا همه کشورهای جهان یک تعرفه ۱۰ درصدی وضع کرده است.

علاوه بر این، او یک تعرفه ۲۵ درصدی بر مکزیک و کانادا اعمال کرده و عوارض گمرکی جدید بر واردات از چین به جنگ تجاری همه جانبه با دومین اقتصاد بزرگ جهان منجر شده است.

ترامپ تا ۱۴۵ درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از چین وضع کرده و چین هم با وضع تعرفه ۱۲۵ درصدی بر واردات آمریکا به آن واکنش نشان داده است.

دولت ترامپ هفته گذشته گفت که وقتی تعرفه‌های جدید به تعرفه‌های موجود اضافه شود، عوارض گمرکی بر برخی کالاهای چینی می‌تواند به ۲۴۵ درصد برسد.

نیوسام در سخنانش به نگرانی‌های خود در مورد آینده اقتصاد این ایالت هم اشاره کرد.

او گفت: «در حالیکه ما این موفقیت را جشن می‌گیریم، می‌دانیم که پیشرفت ما را سیاست‌های تعرفه‌ای بی‌ملاحظه دولت فدرال فعلی تهدید می‌کند. اقتصاد کالیفرنیا به کشور قدرت می‌دهد و باید از آن محافظت کرد.»

ترامپ استدلال کرده است که جنگ تجاری او پس از سال‌ها تعرفه گمرکی کشورهای دیگر بر واردات آمریکایی، حالا موقعیت برابر را برای هر دو طرف مبادلات تجاری فراهم کرده است.

هدف از این تعرفه‌ها، تشویق تولیدکنندگان آمریکایی برای افزایش سرمایه‌گذاری داخلی و افزایش فرصت‌های شغلی برای کارگران آمریکایی است. این تعرفه‌ها مانند فشار برای کاهش نرخ بهره جهت کاهش هزینه وام برای آمریکاییان، از جمله ستون‌های اصلی سیاست اقتصادی ترامپ است.

آمار جدید حاکی از آن است که تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا پس از مجموع ایالات متحده با ۲۹.۱۸ تریلیون دلار، چین با ۱۸.۷۴ تریلیون دلار و آلمان با ۴.۶۵ تریلیون دلار در رده چهارم جهان قرار گرفته است.

علاوه بر این، کالیفرنیا دارای سریع‌ترین نرخ رشد اقتصادی در میان این کشورها بوده است.

اقتصاد ژاپن به دلیل کاهش جمعیت و پیری آن تحت فشار است زیرا این وضعیت به کاهش نیروی کار همزمان با افزایش هزینه مراقبت‌های پزشکی و اجتماعی منجر می‌شود.

این هفته، صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی رشد اقتصادی ژاپن را کاهش داد و پیش‌بینی کرد که بانک مرکزی آن کشور به دلیل تأثیر تعرفه‌های بالاتر از سوی آمریکا، نرخ‌ بهره را آهسته‌تر از آنچه قبلا انتظار می‌رفت افزایش خواهد داد.

گزارش چشم‌ا‌نداز اقتصاد جهانی می‌گوید: «در حالیکه انتظار می‌رود که افزایش دستمزدها به میزانی بالاتر از نرخ تورم به بهبود درآمد خانوار و افزایش مصرف خصوصی منجر شود و انگیزه رشد اقتصادی را فراهم کند، سیاست تعرفه‌ای آمریکا و عدم قطعیت درباره آن تاحدود زیادی این تاثیر را خنثی کرده و بر نرخ رشد اقتصادی که قبلا پیش‌بینی شده بود تاثیر منفی می‌گذارد.»



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها