نیسان اعلام کرده است که در سه سال آینده 27 مدل جدید یا بهروز شده به بازار عرضه خواهد کرد. خودروساز ژاپنی امیدوار است با این مدلهای جدید از بحران خارج شود و دوباره به سوددهی برسد. همزمان ایوان اسپینوزا، مدیرعامل جدید این شرکت اعلام کرد که هیچ خط قرمزی برای یافتن یک شریک جدید برای نیسان ندارد.
نسل جدید مدل الکتریکی «لیف» (Leaf)، هچبک «میکرا» و شاسیبلندهای «جوک» (Juke) و «روگ» (Rouge) از مهمترین مدلهایی هستند که قرار است به بازار عرضه شوند.
نیسان با عرضه مدل لیف در سال ۲۰۱۰ از اولین خودروسازانی بود که به بازار ماشینهای الکتریکی وارد شد، اما در سالهای گذشته از رقیبانش عقب افتاده است.
نسل سوم لیف که قرار است امسال به بازار بیاید، از هچبک به یک شاسیبلند کوچک تبدیل شده و برای اولین بار امکانات لوکسی مانند سقف پانورامیک و چرخهای بزرگ دارد. ظاهر ماشین تا حدی به مدل آریا، شاسیبلند الکتریکی کارخانه شبیه است.
مدل جدید لیف روی پلتفرمی ساخته میشود که نیسان با همکاری شرکت رنو ساخته است. مدیران شرکت میگویند این ماشین با هر بار شارژ میتواند تا ۶۰۰ کیلومتر حرکت کند. در آمریکا این ماشین را میتوان با شبکه شارژرهای شرکت تسلا شارژ کرد.
نیسان نسل جدید مدل میکرا را هم با همکاری رنو تولید میکند. این مدل که قرار است تا چند ماه دیگر به بازار عرضه شود، نمونهای از رنو ۵ الکتریکی است که تنها ظاهری متفاوت دارد. محبوبیت رنو ۵ نیسان را به فروش میکرا امیدوار کرده است. میکرا با هر بار شارژ تا ۴۰۰ کیلومتر حرکت میکند.
یکی از دلایل کاهش فروش نیسان در آمریکای شمالی نداشتن مدلهای هیبرید-الکتریکی است. خودروساز ژاپنی برای جبران این نقص، سال آینده شاسیبلند روگ را با قوای محرکه هیبرید-الکتریکی مجهز میکند که از کارخانه میتسوبیشی گرفته شده است.
نیسان همراه با رنو و میتسوبیشی در یک ائتلاف خودروسازی است و میخواهد با استفاده از فناوریهای دو خودروساز دیگر هزینه تولید مدلهای جدیدش را کاهش دهد.
نیسان در سال ۲۰۲۷ نسل جدید روگ را به بازار عرضه میکند که به فناوری هیبرید-الکتریکی نیسان به نام «ئی-پاور» مجهز است.
نسل جدید شاسیبلند جوک هم که از موفقترین مدلهای این شرکت در اروپا است، در سال ۲۰۲۶ به بازار خواهد آمد. این مدل جدید با الهام از کانسپت «سایبر پانک» کارخانه طراحی شده و کاملا الکتریکی است. نیسان جوک هم از نظر فنی اشتراک زیادی با رنو ۴ خواهد داشت و با هر بار شارژ تا ۴۰۰ کیلومتر حرکت میکند.
نیسان در سه سال آینده مدلهای جدیدی هم در هند، آمریکای لاتین و آفریقا عرضه میکند. اینفینیتی، زیرمجموعه لوکس این کارخانه هم سال آینده یک شاسیبلند الکتریکی به بازار عرضه خواهد کرد. این شاسیبلند اسپرت با الهام از کانسپت «ویژن Qe» طراحی شده و با آن چهره مدلهای اینفینیتی تغییر خواهد کرد.
بحران مالی نیسان جدی است و رسانهها گزارش دادهاند که این شرکت برای تغییر وضعیت فرصت زیادی ندارد. فروش این کارخانه از سال ۲۰۱۸ تاکنون به شدت کاهش یافته و از پنج میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در سال به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۲۴ رسیده است.
نیسان قرار بود در معاملهای ۵۸ میلیاردی با هوندا ادغام شود، اما مذاکرات دو شرکت به نتیجه نرسید و این کارخانه همچنان به دنبال یک شریک یا سرمایهگذار است.
پیش از هوندا، شرکت تایوانی فاکسکان به سرمایهگذاری در نیسان علاقه نشان داده بود، اما دولت ژاپن درباره همکاری نیسان با یک شرکت غیرژاپنی تردیدهایی مطرح کرده است.
با این حال، ایوان اسپینوزا که قرار است از این هفته هدایت نیسان را به دست بگیرد، تاکید کرده که این شرکت در انتخاب شریک جدید هیچ محدودیتی ندارد. او همزمان با اعلام برنامههای تازه نیسان گفت که به نظرش خودروهای هوشمند «آینده صنعت خودرو» است و نیسان به دنبال شریکی است که این کارخانه را به «عصر جدید فناوری» وارد کند.
آقای اسپینوزا میگوید نیسان علاوه بر زیانده بودن با چالشهای بزرگ دیگری هم دست به گریبان است. کاهش روحیه کارمندان و نگاه منفی مردم به این شرکت از جمله چالشهایی است که آقای اسپینوزا میگوید باید به سرعت به آنها توجه شود. تعرفه واردات ماشین به آمریکا هم چالش دیگری است که مدیرعامل مکزیکی نیسان باید برایش راهحلی پیدا کند.