به گفته معاون بانک مرکزی تمام افراد بدون نیاز به داشتن گردش حساب در بانک یا قرار گرفتن در صف میتوانند از کارتهای رفاهی متصل به اوراق گام برای خرید اقساطی کالا استفاده کنند.
محمد شیریجیان، در خصوص نرخ سود کارمزد این کارتها برای مصرفکنندگان نهایی اظهار کرد: نرخ کارمزد برای صدور کارت رفاهی در مجموع ۶.۵ درصد است. معاون سیاست گذاری پولی و بانکی بانک مرکزی بیان کرد: فایده این کارت رفاهی متصل به اوراق گام که به نحوی یک کارت اعتباری است، نسبت به کارتهای اعتباری مبتنی بر عقد مرابحه موجود این است که دیگر نیاز نیست مصرفکنندگان نهایی حتماً نزد شبکه بانکی گردش حساب داشته باشند یا در صف بایستند. وی ادامه داد: فرد به محض این که درخواست بدهد اعتبارسنجی انجام میشود و متناسب با اعتبار سنجی میتواند خرید خود را انجام دهد و به صورت اقساطی و طی یک مدت ۲۴ ماهه هم بازپرداخت را انجام دهد.
شیریجیان بیان کرد: در حال حاضر زیرساخت این کار در بانک های رفاه، تجارت، ملت و سپه فراهم شده است. شیریجیان درباره محدودیت کالایی گفت: این کارتها در تمام پذیرندگانی که کالای ایرانی میفروشند، قابل استفاده و مکانیسم تشویقی خود ما هم روی کالای ایرانی است. وی در مورد نظارت بانک مرکزی بر پذیرندههایی که طرف قرارداد بانک عامل قرار دارند که کالای ایرانی باشد نیز اظهار کرد: حتما باید کالای ایرانی باشد چون مکانیسم تسویه آن با اوراق گام است و اوراق گام هم متمرکز بر تولید داخل است. معاون سیاستگذاری پولی و بانکی بانک مرکزی درباره سهم هر فرد از این کارتها گفت: سقف آن ۳۰۰ میلیون تومان است. اما اگر فرد کارت اعتباری دیگری گرفته باشد که تسویه نکرده باشد از این میزان کم میشود.
مثلا اگر قبلاً ۱۰۰ میلیون تومان کارت رفاهی گرفته که بازپرداخت نکرده است، سقف استفاده از این کارت های متصل به اوراق گام برای او ۲۰۰ میلیون تومان خواهد بود. شیریجیان در مورد امکان صدور فاکتور صوری در این روش تاکید کرد: فرایند انتقال اوراق گام مبتنی بر صدور گواهی الکترونیک است و صورتحساب الکترونیک صادر میشود و بعد از صدور این صورتحساب اوراق گام در زنجیره منتقل میشود و عملا امکان صوری سازی را به صفر میرساند.