کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

دونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری بر ایران را احیا کرد


کد خبر : ۱۲۹۹۶۲چهارشنبه، ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۳:۳۰۱۶۳۲۲ بازدید

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از صدور دستوری برای احیای سیاست «فشار حداکثری» بر ایران گفت مایل به دیدار و گفتگو با مسعود پزشکیان ...
دونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری بر ایران را احیا کرددونالد ترامپ سیاست فشار حداکثری بر ایران را احیا کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پس از صدور دستوری برای احیای سیاست «فشار حداکثری» بر ایران گفت مایل به دیدار و گفتگو با مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران است تا تهران را ترغیب کند دست از تلاش برای رسیدن به سلاح هسته‌ای بردارد.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز سه‌شنبه ۴ فوریه با بیان اینکه دستور او در قبال ایران بسیار سختگیرانه است، گفت: «حق ما است که از فروش نفت ایران جلوگیری کنیم.»

ترامپ با بیان اینکه برای صدور دستور فشار بر ایران مردد بوده است، اما ابراز امیدواری کرد که نیازی به استفاده از این دستور نباشد. او در ادامه تأکید کرد که ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.

ترامپ همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در کاخ سفید گفت دستوراتی به مشاوران خود داده است که اگر ایران او را ترور کند، «نابود می‌شود. هیچ چیزی باقی نمی‌ماند.»

ترامپ که از هنگام بازگشت به کاخ سفید، از اظهار نظر صریح درباره سیاست خود در قبال ایران خودداری کرده بود، این دستور را ساعاتی پیش از ملاقات با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل صادر کرد.

ساعاتی پیشتر یک مقام آمریکایی خبر داده بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه دستور اجرای دوباره سیاست «فشار حداکثری» بر ایران را صادر خواهد کرد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از این مقام نوشت دستور یاد شده با هدف مسدود کردن همه راه‌های دستیابی ایران به سلاح اتمی و به صفر رساندن صادرات نفت این کشور صادر می‌شود.

به گفته این مقام آمریکایی، دستور ترامپ به وزیر خزانه‌داری آمریکا ماموریت می‌دهد تا «فشار اقتصادی حداکثری» بر ایران را اعمال کند که شامل تحریم‌ها و اجرای مکانیسم‌هایی برای افرادی است که تحریم‌های موجود را نقض می‌کنند.

او در ادامه گفت دولت ترامپ در بخشی از تلاش‌ها برای فشار حداکثری بر ایران، کارزاری را «با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران» اجرا خواهد کرد.

بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، ایران در سال ۲۰۲۳ از محل صادرات نفت خود ۵۳ میلیارد دلار و یک سال پیش از آن ۵۴ میلیارد دلار درآمد داشته است. داده‌های اوپک نیز نشان می‌دهند که تولید نفت ایران در سال ۲۰۲۴ در بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۸ به این سو بوده است.

بنا به گفته این مقام آمریکایی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با همکاری شرکای کلیدی این کشور، «کامل کردن ساز و کار ماشه برای تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران» را دنبال خواهد کرد.

در ماه دسامبر، بریتانیا، فرانسه و آلمان به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که در صورت لزوم آمادگی دارند «مکانیسم ماشه» را برای بازگرداندن تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران تا قبل از اکتبر ۲۰۲۵ فعال کنند تا مانع از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای شوند.

تروئیکای اروپایی به‌عنوان طرف‌های غربی برجام تا اکتبر سال جاری میلادی فرصت دارند تا از مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران استفاده کنند.

اینک ترامپ با دستور روز سه‌شنبه خود، سیاست‌های سختگیرانه آمریکا علیه ایران را که در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش اجرا کرده بود، احیا کرد.

رئیس جمهور آمریکا پیشتر دولت جو بایدن را متهم به تضعیف موضع آمریکا در برابر ایران در طول چهار سال گذشته کرده بود.

مقام‌های کشورمان بارها اعلام کرده‌اند که سیاست «فشار حداکثری» در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ شکست خورده است.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها