کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

آب دریای عمان به تهران خواهد رسید؟


کد خبر : ۱۲۹۷۷۸شنبه، ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹:۲۱۳۱۴۵ بازدید

بار دیگر موضوع انتقال آب، آنهم به پایتخت ایران مطرح شد و استاندار تهران از انجام مطالعات انتقال آب از دریای عمان به استان تهران و سایر ...
آب دریای عمان به تهران خواهد رسید؟آب دریای عمان به تهران خواهد رسید؟

بار دیگر موضوع انتقال آب، آنهم به پایتخت ایران مطرح شد و استاندار تهران از انجام مطالعات انتقال آب از دریای عمان به استان تهران و سایر استان‌های کم‌آب کشور خبر داد.

بنا به گفته محمد صادق معتمدیان «یکی از مهمترین موضوعاتی که در دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته، تأمین منابع آب در سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است، در مقطع کوتاه مدت، انتقال آب از سد لار و اجرای خط دوم از سد طالقان و تکمیل رینگ قمر بنی هاشم در دستور کار است که عملاً نقش تعادل بخشی در توزیع آب در استان تهران و شهرستان‌های آن دارد. در مقطع بلند مدت، انتقال آب از دریای عمان برای استان‌های کم‌آب و استان تهران در نظر گرفته شده که مطالعات آن آغاز شده و با ورود بخش خصوصی و حمایت دولت این کار صورت خواهد گرفت.»

طرح پنج دریاچه قبل از انقلابه بود؟ ایده‌ای که از بین رفت

اما در این شرایط مجید گودرزی، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با «آرمان امروز» گفت: «قبل از انقلاب، طرح پنج دریاچه برای انتقال آب به مناطق خشک و کویری کشور، از جمله کویر مرکزی ایران، طراحی شد که می‌توانست در بلندمدت مشکلات کم‌آبی و بحران‌های زیست‌محیطی را کاهش دهد. این طرح به گونه‌ای حساب‌شده بود که می‌توانست در بلندمدت به آبادانی مناطق مرکزی ایران کمک کند. متاسفانه بعد از انقلاب، این طرح مسکوت ماند و هیچ اقدام اجرایی در خصوص آن صورت نگرفت. اگر این طرح به درستی اجرا می‌شد، امروز ایران با بحران‌های شدید آب که در سال‌های اخیر شاهد آن هستیم، مواجه نمی‌شد.»

وی تاکید کرد که این طرح نه تنها در آن زمان به عنوان یک راهکار بلندمدت و علمی طراحی شده بود، بلکه می‌توانست در کنار طرح‌های دیگر انتقال آب، یکی از عوامل اصلی در مدیریت منابع آبی کشور باشد.

گودرزی همچنین به سیاست‌های غلط در انتقال صنایع به مناطق کم‌بارش و خشک کشور اشاره کرد. به عقیده او، این تصمیمات نه تنها موجب بروز مشکلات زیست‌محیطی شده بلکه بر منابع آبی کشور فشار زیادی وارد کرده است. او به عنوان مثال از انتقال صنایع به مناطق کویر مرکزی همچون سیرجان، گرمسار، همدان و اصفهان سخن گفت و بیان کرد که این اقدام‌ها آسیب‌های زیست‌محیطی زیادی را به همراه داشته است. به عقیده گودرزی، در هیچ نقطه‌ای از دنیا چنین سیاست‌هایی اتخاذ نمی‌شود.

ورود بخش خصوصی به طرح‌های انتقال آب

در خصوص طرح‌های انتقال آب، گودرزی به طرح انتقال آب از خلیج فارس به کویر مرکزی ایران اشاره کرد که توسط بخش خصوصی در حال اجرا است. او گفت: «این طرح با ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در حال اجرا است و فاز اول آن در سیرجان و کرمان تکمیل شده و به زودی در یزد و اصفهان نیز اجرایی خواهد شد. این طرح در صورت تکمیل، می‌تواند خسارت‌های زیست‌محیطی و اقتصادی بزرگی را جبران کند.»

وی همچنین به طرح‌های دیگر انتقال آب مانند پروژه انتقال آب از شمال کشور به سمنان اشاره کرد که با مقاومت‌هایی روبه‌رو بوده است، اما افزود: «واقعیت این است که پیش از انقلاب طرح پنج دریاچه برای انتقال آب به مناطق خشک ایران طراحی شده بود که می‌توانست به حل بحران آب کشور کمک کند، اما این طرح بعد از انقلاب مسکوت ماند.»

در کنار مشکلات ناشی از هدررفت منابع آبی، طرح‌هایی نظیر انتقال آب از خلیج فارس به مناطق خشک کشور در حال اجراست که در آنها بخش خصوصی نقش اصلی را ایفا می‌کند. گودرزی درباره این پروژه اظهار داشت که بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری گسترده، در حال اجرای پروژه‌های انتقال آب به مناطق کویری است. این پروژه‌ها، همچون پروژه انتقال آب به سیرجان، کرمان، یزد و اصفهان، که با هزینه‌های بالا و دشواری‌های فنی روبرو هستند، از اهمیت بالایی برخوردارند. گودرزی به شدت نسبت به پیامدهای منفی این طرح‌ها هشدار داد و بر لزوم مدیریت دقیق‌تر و برنامه‌ریزی‌های آینده‌نگر در بخش آب تأکید کرد.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها