بازار سرمایه در هفته گذشته با توجه به تغییر ماهیت ریسکهای سیستماتیک، روند متعادلی را طی نکرد، ولی پس از مصاحبه تلویزیونی وزیر اقتصاد، حمایتها از بورس آغاز شد.
در نهایت بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته، جان تازهای گرفت و شاخص کل بورس در کانال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزارواحدی ایستاد.
شرایط قرمز بورس در هفته اول بهمن
بازدهی هفتگی نماگرهای بورسی در حالی برای دومین هفته متوالی منفی شد که صفهای سنگین خرید در آخرین روز معاملاتی هفته قبل باعث سبزپوشی شاخصهای بازار سهام شد.
هر دو شاخص بورسی در هفتهای که گذشت، با کاهش ارتفاع بیش از ۱.۵ درصدی مواجه شدند.
در هفته اول بهمنماه، میانگین ارزش معاملات به حوالی ۹ هزار میلیارد تومان رسید و بیش از هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
یکی از نکات حائز اهمیت در خصوص وضعیت بورس تهران این است که شاخص کل با نزدیکشدن به مرز روانی ۳ میلیون واحدی، با فشار فروش مواجه شد.
این عدد از منظر روانی میتواند تغییراتی در استراتژی معاملهگران بر جای بگذارد. هر چند به نظر میرسد با جابهجایی و دستبهدست شدن سهام پیشروی به سمت کانال ۳ میلیون واحدی تسهیل شود.
البته نباید از این موضوع غافل شد که بورس برای رسیدن به این سطح ممکن است چندین بار وارد فاز اصلاح و استراحت شود.
این امر وضعیت بورس در کوتاهمدت را غیر قابل پیشبینی جلوه میدهد.
بازار در هفته گذشته و در مواجهه با سطح ۲.۷ میلیون واحدی واکنش نشان داد و این سطح یک حمایت قوی برای شاخص شناخته میشود.
صدور سیگنال ارزندگی بورس
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با فارس گفت: هرچند افزایش ریسکهای سیاسی موجب نوسانات در دادوستدهای بورس شده است، اما برخی از متغیرهای اثرگذار بر بازار سهام همچنان سیگنال ارزندگی را مخابره میکنند.
این کارشناس بورسی ادامه داد: بازار سهام در میانمدت پتانسیل رشد را دارد و سطح ۳ میلیون واحدی بهراحتی قابلدسترس است؛ بهویژه اینکه بورس تهران در قیاس با رقبایش جاماندگی قابلتوجهی از منظر کسب بازدهی دارد.
وی افزود: پیشبینی میشود که اگر ریسکهای بازار سهام کاهش یابند و حمایتهای وزارت اقتصاد مداوم باشد، بازاری مثبت و سبزپوش را خواهیم داشت.