رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت: تب مالت نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه منتقل میشود. فرآوردههای خام دامی بهسرعت میتوانند بیماریهایی مانند تب مالت را منتقل کنند.
علائم تب مالت میتواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد. این علائم میتواند از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز کند.
مردم باید از خرید و مصرف شیر خام غیرپاستوریزه خودداری کنند و در صورت اجبار به استفاده از شیر خام، آن را به مدت یک دقیقه بجوشانند و در حالت جوش هم بزنند.
یکی از محصولات لبنی که پتانسیل بالایی برای انتقال تب مالت دارد، پنیر غیرپاستوریزه است که میتواند خطرناک باشد. تنها در صورتی پنیر تازه قابل مصرف است که حداقل ۲ ماه در آب نمک مانده و میکروبهای موجود در آن از بین رفته باشد.