کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

کنسرو ماهی گران شد


کد خبر : ۱۲۹۳۰۹شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵:۳۸۲۷۶۳ بازدید

خبر افزایش ۱۴ درصدی قیمت کنسرو ماهی، بازار این محصول را که مدت‌ها در آرامش...
کنسرو ماهی گران شدکنسرو ماهی گران شد

خبر افزایش ۱۴ درصدی قیمت کنسرو ماهی، بازار این محصول را که مدت‌ها در آرامش نسبی به سر می‌برد، با تلاطم مواجه کرده است. در یک‌ سوی این اتفاق، تولید‌کنندگانی هستند که مدت‌هاست با چالش‌های متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند و چاره‌ای جز افزایش قیمت ندارند و در سوی دیگر، مصرف‌کنندگانی مشاهده می‌شوند که به دلیل افزایش قیمت این محصول و کاهش قدرت خرید، تحت تأثیر قرار می‌گیرند. 

تجارت نیوز نوشت: تا همین چند سال پیش کنسرو ماهی تن جایگزینی برای گوشت قرمز و گوشت مرغ به حساب می‌آمد، اما حالا این محصول گوی سبقت را از بازار مرغ ربوده و با این روند احتمالا به سمت رقابت بازار قیمت گوشت قرمز برود. 

حال باید دید که چه عواملی در افزایش قیمت این محصول نقش دارند و آیا احتمال افزایش قیمت سایر انواع کنسرو وجود دارد؟

 

قیمت کنسرو ماهی تن 16 ماه ثابت بوده است

مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، درباره عوامل مؤثر بر افزایش 14 درصدی قیمت کنسرو ماهی تن عنوان کرد: در 16 ماه اخیر، قیمت مصرف‌کننده این کالا ثابت نگه داشته شده است. این درحالی است که هیچ کالایی در این بازه بدون تغییر قیمت نمانده است. از سال 1402 تا سال 1403، هزینه دست‌مزد 35 درصد و هزینه‌های سربار 40 تا 50 درصد رشد داشته است.


وی ادامه داد: در این بازه زمانی برخی ملزومات هم افزایش قیمت قابل توجهی داشته‌اند. به طور مثال، هزینه درب 26 درصد، هزینه قوطی 34 و روغن هم ۲۰ درصد رشد کرد. همچنین مالیات بر ارزش افزوده هم یک درصد رشد داشته است.

وی افزود: تمام این عوامل از ابتدای سال 1403 اعمال شده‌اند، اما قیمت کنسرو ماهی تن از مهرماه سال 1402 افزایش پیدا نکرد. تولید‌کنندگان تلاش  زیادی کردند که افزایش قیمتی صورت نگیرد ولی حالا آستانه تحمل تولید‌کنندگان لبریز شده است و این افزایش قیمت با 10 ماه تأخیر اتفاق می‌افتد.

 

قیمت کنسرو ماهی تن باید ۲۰ درصد افزایش پیدا کند

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، درباره همکاری دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی برای ثابت نگه داشتن قیمت‌ها تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی نظیر سازمان شیلات ایران، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، سازمان حمایت تولید‌کنندگان و مصرف‌کنندگان و بخش خصوصی تلاش کردند که با واردات ماهی تون قیمت را ثابت نگه دارند. در شرایط فعلی یا باید کارخانه‌های تولید کنسرو ماهی تعطیل شوند و یا قیمت‌ها منطقی شوند.

وی افزود: اگر حق و حقوق تولید‌کننده به صورت کامل در نظر گرفته شود، کنسرو ماهی باید بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت پیدا می‌کرد، اما برای حمایت از مردم فقط 14 درصد به قیمت کنسرو ماهی افزوده می‌شود.

 

بیش از 60 درصد به ارز تخصیصی ماهی تن افزوده شده است

بختیاری درباره واردات و مشکلات تخصیص ارز اظهار کرد: برخی از اقلام برای تولید کنسرو ماهی تن، وارداتی هستند. به طور مثال بخشی از ماهی مورد استفاده از طریق واردات تأمین می‌شود. پیش‌بینی می‌شد که مقدار ماهی صید داخل در مرحله نخست فصل صید جاری قابل توجه باشد ولی این‌طور نشد.

وی ادامه داد: همچنین ماهی تن وارداتی در شش ماه گذشته با ارز تالار دوم که ۴۲ هزار تومان بود وارد می‌شد که بعد به 56 هزار تومان افزایش یافت و اکنون هم به 67 هزار تومان رسیده است. البته به این مقدار سه درصد هم کارمزد اضافه می‌شود. بنابراین بیش از 60 درصد به ارز تخصیصی ماهی تن افزوده شده است. 

او افزود: علاوه بر این، کند شدن روند ثبت سفارشات و تخصیص و تأمین ارز هم این مشکلات را تشدید کرده است.   



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها