به گزارش بلومبرگ، مقامات چینی در حال بررسی احتمال خرید شرکت تیکتاک توسط ایلان ماسک در صورت ممنوع شدن فعالیت این پلتفرم محبوب در ایالات متحده تا پایان هفته جاری هستند.
با این حال، مسئولان این پلتفرم چینی در مصاحبه با بیبیسی نیوز خبر انتشار یافته در این خصوص را تکذیب کرده و آن را «کاملاً ساختگی» خواندهاند.
ایالات متحده سال گذشته قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، شرکت بایتدنس، غول چینی دنیای سرگرمی موظف است تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ سهم خود از شرکت تیکتاک را بفروشد؛ بنا به مفاد قانون یاد شده، در غیر این صورت، تیکتاک با بیش از ۱۷۰ میلیون کابر آمریکایی اجازه فعالیت در این کشور را نخواهد داشت.
این پرونده تا دیوان عالی ایالات متحده نیز پیش رفت؛ طرفهای این مناقشه روز جمعه استدلالهای خود را در حضور قاضی دادگاه مطرح کردند.
واشنگتن ادعا میکند که هدفش جلوگیری از خطرات تهدیدهای جاسوسی و نیز دستکاری اطلاعات توسط پکن است، اما این شبکه اجتماعی و برخی نهادهای مدنی معتقدند که قانون یاد شده به محدودسازی آزادی بیان منجر میشود. با این حال، اکثریت قابل توجهی از قضات تمایل خود را برای تأیید این ممنوعیت نشان دادند.
دولت چین و شرکت بایتدنس از پیش همواره همیشه مخالف فروش سهام بخش آمریکایی تیکتاک بودهاند.
منابع آگاه به بلومبرگ گفتهاند: «مقامات ارشد چینی پیش از این بحث در خصوص طرحهای اضطراری برای تیکتاک را در چارچوب یک گفتوگوی گسترده درباره نحوه همکاری با دولت دونالد ترامپ که یکی از محورهای آن شامل خریداری تیکتاک توسط ماسک بود، آغاز کرده بودند.»
ایلان ماسک، بنیانگذار تسلا و اسپیسایکس، اوایل سال ۲۰۲۲ با اعلام تمایل خود برای خرید توییتر همه را غافلگیر کرد. او سرانجام پس از ماهها کشمکش در نهایت این پلتفرم میکروبلاگ پرکاربر در جهان را به مبلغ ۴۴ میلیارد دلار خریداری کرد.
ثروتمندترین مرد جهان سپس نام این پلتفرم را به ایکس تغییر داد و در ادامه علاوه بر کمکهای مالی گسترده به جمهوریخواهان، از این پلتفرم به طور گسترده برای حمایت از دونالد ترامپ استفاده کرد.
در گزارش بلومبرگ آمده است: «طبق سناریویی که دولت چین آن را مد نظر دارد، ایکس کنترل فعالیتهای بخش تیکتاک آمریکا را در دست خواهد گرفت و هر دو شرکت را به طور مشترک مدیریت خواهد کرد.»
در گزارش بلومبرگ با این حال به این نکته اشاره شده که مذاکرات برای فروش سهام آمریکایی تیکتاک به ایلان ماسک هنوز در مراحل اولیه قرار دارد.
دونالد ترامپ در پایان دوره نخست ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۰ تلاش کرده بود تا تیکتاک را به دلایل امنیتی ملی ممنوع کند.
اما او پس از آن، موضع خود را تغییر داد و اعلام کرد که به این اپلیکیشن و مخاطبان جوان آن علاقهمند است.
ایلان ماسک علاوه بر خودروهای برقی و موشکهای فضاپیما، شرکتهای دیگری از جمله «ایکس ایآی» XAI را نیز تأسیس کرده که در زمینه هوش مصنوعی مولد فعالیت میکند.
این شرکت تازهتاسیس برای ارتقا فعالیت خود به دادههای گسترده و بهروز نیاز دارد و از قضا شبکههای اجتماعی منبعی ایدهآل برای تغذیه مدلهای هوش مصنوعی به حساب میآیند.
کارآفرین آمریکایی همچنین به تازگی در پی پیروزی نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری اخیر آمریکا مسئولیتهای سیاسی نیز به عهده گرفته است.
ایلان ماسک از سوی رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده به عنوان رئیس یک نهاد تازهتاسیس به نام «وزارت کارآمدی دولت» منصوب شد. این سازمان قرار است به کاخ سفید در زمینه کاهش بروکراسی در دولت مشاوره دهد.