دلار تهران روز قبل در کانال 82 هزار تومانی شروع به کار کرد ولی معاملات بلاتکلیفی را پشت سر گذشت و در مرز کانال 82 هزار تومان بلاتکلیف ماند. دلار تهران روز شنبه با افزایش ۷۰۰ تومانی نسبت به روز پنجشنبه شروع به کار کرد ولی در ادامه در میانه معاملات این کانال را از دست داد و در نهایت در محدوده ۸۲ هزار و ۵۰ تومانی قرار گرفت. معامله گران روز گذشته وضعیت دلار در کانال ۸۲ هزار تومانی را شکننده میدانستند و معتقد بودند که همچنان امکان فریب خریداران وجود دارد.
دیروز بورس تهران منفی شد ولی بازار ارز در خلاف جهت با رشد مواجه شد برخی این حرکت خلاف جهت دلار و بورس را به تعطیلیهای متوالی ربط دادند، درباره هزینه ناشی از تعطیلیها برآوردهای مختلفی مطرح میشود ولی ناترازی انرژی و تعطیلی های ادامهدار نگرانی را از کاهش رشد اقتصادی افزایش میدهد، در این باره گفته میشود معامله گران آینده بازارها را پیشبینی میکنند و در صورتی که عاملی در انتظارات آنها تغییر ایجاد کند معاملهگران موقعیت معاملاتی خود را تغییر میدهند. به هر حال آنچه که مطرح است آنست که اگر تعطیلیها آهنگ رشد اقتصادی را کند کند تأثیر منفی بر بورس و تاثیر افزایشی بر قیمت دلار میتواند داشته باشد ولی اگر دادههای کلان اقتصادی وصورتهای مالی شرکتها خلاف این انتظار را منعکس کند معامله گران افزایشی ارز و فروشندگان سهام رکب خواهند خورد.
با این حال تغییر درهم در معاملات شنبه متفاوت بود، درهم امارات اگرچه با افزایش ۷۰ تومانی نسبت به روز پنجشنبه در محدوده ۲۲ هزار و ۴۵۰ تومان شروع به کار کرد ولی در ادامه عدم تمایل خریداران برای حضور در جبهه افزایشی باعث شد قیمت درهم به کمتر از قیمت پنجشنبه برسد و در محدوده ۲۲ هزار و ۳۴۰ تومان دفتر معاملات را ببندد.
کاهش رغبت خرید درهم در بازار آزاد ارز باعث شد حباب درهم در نزدیکی صفر قرار بگیرد کاهش حباب درهم نشاندهنده کاهش فشار تقاضای تجاری ارز در بازار آزاد است، دو دلیل برای کاهش تقاضای تجاری ارز مطرح است، دلیل اول افزایش خوشبینی نسبت به تصویب افایتیاف و خروج از لیست سیاه آن است که احتیاط را در معاملات درهم بالا برده و دلیل دوم بسته شدن پرونده سامانه نیما از اول بهمنماه است که با تقویت عرضه ارز در سامانه نیما میتواند فشار ناشی از فشار تقاضای تجاری در بازار آزاد ارز را کم کند.
معامله گران بازار ارز، همواره قیمت نفت و سطح فروش آن را زیر نظر دارند قیمت نفت برنت در پایان هفته محدوده ۸۰ دلاری را لمس کرده است، افزایش قیمت نفت به خاطر افزایش فشار تحریم توسط ایالات متحده بر صادرات نفت روسیه رقم خورد که به نظر میرسد صادرات انرژی روسیه به چین و هند را هدف قرار داده است. در چنین شرایطی اگر صادرات نفت ایران کاهش پیدا نکند با افزایش قیمت نفت، انتظارات از رشد درآمد نفتی کشور بهبود پیدا میکند که بر انتظارات بازار ارز موثر است و به کنترل قیمتها کمک بیشتری خواهد کرد.
سکه امامی و طلا در روز گذشته با افزایش قیمت همراه بودند علاوهبر رشد دلار ، رشد اونس جهانی طلا تا محدوده ۲ هزار و ۶۸۵ دلار بهانه معامله گران افزایشی در بازار طلا و سکه بود، اونس جهانی طلا بیشترین افزایش هفتگی را از نیمه نوامبر سال قبل ثبت کرده است.با وجودی که معامله گران پیشبینی میکنند که فدرال رزرو نرخ بهره را در نیمه اول سال جاری ثابت نگه دارد ولی نگرانی ها از اثر تورمی سیاستهای تعرفهای ترامپ تقاضای اونس جهانی طلا را بالا برده است.
با رشد اونس طلا و دلار، سکه امامی با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی نسبت به روز پنجشنبه، دیروز در محدوده ۵۶ میلیون و۹۰۰ هزار تومان شروع به کار کرده است و در نهایت با نوسان ۲۰۰ هزار تومانی در محدوده ۵۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار گرفته است علیرغم رشد سکه امامی ، حباب سکه امامی شنبه تکرقمی شد و وارد کانال ۹ درصدی شده است.
طلای آب شده هم روز قبل وارد کانال۲۳ میلیون تومانی شده است، طلای آب شده در محدوده ۲۳ میلیون و ۱۵۷ هزار تومان شروع به کار کرد و تا پایان معاملات حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
کاهش حباب درهم و کاهش اختلاف تتر با دلار تهران، افزایش خوشبینی نسبت به تصویب افایتیاف و سطح پایین ارزش معاملات در صندوقهای طلا، معامله گران را نسبت به توانایی دلار در شکست مقاومت ۸۲ هزار تومانی و تثبیت بالای آن در روز جاری مردد کرده است با این حال معامله گران دو تاریخ را در بازار ارز مد نظر قرار دادهاند تاریخ ۲۴ دیماه زمان مذاکره ایران با تروییکای اروپایی و تاریخ دوم بهمن روز تحلیف ترامپ دو تاریخی است که معامله گران به آن توجه دارند.