بررسیها نشان میدهند که استان اردبیل با تورم ۳۵.۲ درصدی و نرخ بیکاری ۱۰.۱ درصدی، شاخص فلاکت ۴۵.۳ واحدی را در پاییز امسال تجربه کرد که بیش از سایر استانها بود.
یکی از شاخصهای اقتصادی مهمی که وضعیت رفاه مردم را مورد بررسی قرار میدهد، شاخص فلاکت است. شاخص فلاکت؛ خود از دو مورد از مهمترین شاخصهای اقتصادی یعنی نرخ تورم و نرخ بیکاری تشکیل شده و در واقع حاصل جمع این دو نرخ است. به عبارت دیگر، با جمع نرخ تورم سالانه و نرخ بیکاری فصلی، دو شاخصی که افزایش آنها باعث تاثیر منفی در زندگی افراد جامعه میگذارد، میتوان شاخص فلاکت را در پایان هر فصل محاسبه کرد.
تجارت نیوز نوشت: بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در پایان آذرماه معادل ۳۲.۵ درصد و نرخ بیکاری فصلی پاییز، برابر با ۷.۲ درصد بود. به این ترتیب، شاخص فلاکت کل کشور در پاییز امسال معادل ۳۹.۷ رقم خورد.
رقم شاخص فلاکت پاییز امسال نه تنها در مقایسه با رقم ۴۱.۷ واحدی ثبت شده در تابستان، کاهشی دو واحدی را ثبت کرد، بلکه به کمترین میزان خود از تابستان سال ۱۳۹۹ به این سو رسید.
شاخص فلاکت در اردیبل به ۴۵.۳ درصد رسید
بررسی آمار شاخص فلاکت به تفکیک استانهای کشور حاکی از آن است که ۱۵ استان، شاخص فلاکتی بالای سطح میانگین کشوری ثبت کردند. در این میان، استان اردبیل با تورم ۳۵.۲ درصدی و نرخ بیکاری ۱۰.۱ درصدی، شاخص فلاکت ۴۵.۳ واحدی را در پاییز امسال تجربه کرد که بیش از سایر استانها بود. به عبارت دیگر، مردم استان اردبیل، نامناسبترین وضعیت رفاهی را در پاییز امسال تجربه کردند.
گفتنی است که استانهای خوزستان و کرمان با ثبت ارقام به ترتیب ۴۴.۱ و ۴۳.۵ واحدی، در جایگاه دوم و سوم ردهبندی استانها با بالاترین شاخص فلاکت قرار گرفتند. دیگر نکته قابل توجه آن است که استان اردبیل که در تابستان امسال بیشترین شاخص فلاکت را ثبت کرده بود، در پاییز با رقم ۴۳.۴ واحدی، در رده چهارم جای گرفت.
کمترین شاخص فلاکت در کدام استان ثبت شد؟
از سوی دیگر اما در میان ۱۶ استانی که شاخص فلاکتی کمتر از میانگین را ثبت کردند، کمترین رقم به استان سیستان و بلوچستان رسید. بررسیها نشان میدهند که گرچه استان سیستان و بلوچستان با رقم ۱۲.۵ درصدی، بیشترین نرخ بیکاری پاییز را در میان استانها ثبت کرد اما نرخ تورم ۲۲.۸ درصدی این استان که با اختلاف قابل توجهی، کمتر از باقی استانهاست، باعث شد شاخص فلاکت در این استان به ۳۵.۳ واحد برسد.
استان زنجان که در تابستان امسال دارای کمترین شاخص فلاکت بود، در پاییز رقم ۳۵.۵ واحدی را ثبت کرد تا پس از سیستان و بلوچستان، در رده دوم کمترین شاخص فلاکت قرار بگیرد. استان مازندران نیز با رقم ۳۶.۲ واحدی، در این ردهبندی سوم شد.