کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

باز دو سر باخت مصرف نجومی روغن خوراکی در ایران


کد خبر : ۱۲۸۹۷۷چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۱:۴۶۳۸۵۹ بازدید

مردم ایران سالانه دو برابر دنیا روغن مصرف می‌کنند که علاوه بر خروج 5 میلیارد دلار ارز،‌ 110 هزار میلیارد تومان هزینه روی دست وزارت بهداشت و ...
باز دو سر باخت مصرف نجومی روغن خوراکی در ایرانباز دو سر باخت مصرف نجومی روغن خوراکی در ایران

مردم ایران سالانه دو برابر دنیا روغن مصرف می‌کنند که علاوه بر خروج 5 میلیارد دلار ارز،‌ 110 هزار میلیارد تومان هزینه روی دست وزارت بهداشت و درمان می‌گذارد.

«میانگین مصرف روغن در کشور ۲۱ کیلوگرم و در جهان ۱۲ کیلوگرم است یعنی هر ایرانی دو برابر مردم جهان روغن مصرف می‌کند.

وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی صادق خلیلیان می‌گوید که «اصلاح مصرف در همه‌بخش‌های اقتصادی از افزایش تولید موثرتر است.»

در سالهای گذشته فرهنگ‌سازی موثر که منجر به کاهش مصرف روغن شود، نشده است، برعکس رنگ و لعاب روغن‌های وارداتی در ویترین مغازه‌ها بیشتر شده است.

وزارت جهاد کشاورزی بارها برنامه کاهش وابستگی به روغن را تدوین کرده اما این وابستگی از ۹۰ درصد پایین نیامده است.

سالانه ۵ میلیارد دلار ارز برای واردات روغن خام و دانه روغنی از کشور خارج می‌شود، این رقم معادل یک هفتم درآمد نفتی کشور در سال ۱۴۰۲ است.
متهم درجه یک بیمار‌های قلبی و عروقی مصرف بیش از اندازه روغن است که در دیواره رگ‌ها رسوب می‌کند در سال ۱۴۰۲، هزینه‌های کلی بیماری‌های قلبی و عروقی در کشور به ۱۱۰ هزار میلیارد تومان رسید که تقریباً معادل نیمی از کل بودجه کشور است. 

کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزاده می‌گوید که با افزایش تولید دانه روغنی در کشور می‌توان وابستگی را حداقل ۵۰ درصد کاهش داد یا با کشت فراسرزمینی(کشت درکشورها دیگر) خروج ارز واردات را کاهش داد.

کارشناس سلامت علی مظفری معتقد است که با اصلاح مصرف به راحتی نیمی از نیاز کشور کم می‌شود و صرفه‌جویی دلاری ۲.۵ میلیارد دلاری برای کشور خواهد داشت،‌ از سویی باعث کاهش بیماریهای قلبی و عروقی خواهد شد فقط لازم است رسانه ملی به جای چیپس و پفک،‌ کاهش مصرف روغن را تبلیغ کند.

کشورها برای کاهش وابستگی به روغن خوراکی وارداتی اقداماتی انجام داده‌اند که شامل حذف ارز یارانه‌ای واردات، تبلیغ کاهش مصرف به استانداردهای جهانی و تغییر ذائقه مردم از روغن‌های پرمصرف به گزینه‌های جایگزین است در کنار اینها برای افزایش تولید برنامه کشت فراسرزمینی را پیاده می‌کنند./ فارس



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها