دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بهعلت افزایش مصرف گاز در بخش خانگی، گازرسانی به پتروشیمیها محدود شده و گاز ۱۲ پتروشیمی قطع شده است.
احمد مهدوی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق، با بیان اینکه برای صرفهجویی و رفع ناترازی انرژی سه راه داریم، اظهار کرد: سرمایهگذاری، صرفهجویی و مصرف بهینه تنها راهحل در این حوزه است.
وی افزود: امیدواریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی که صنعت پتروشیمی برای تشویق مردم به صرفهجویی ورود کرده، گاز بیشتری به واحدهای پتروشیمی تخصیص یابد.
او با بیان اینکه یک صنعت پرتیراژ برای کشور است، گفت: از وزارت نفت گلهمندیم که هنوز قراردادهای سرمایهگذاری پتروشیمیها در بخش بالادستی گاز امضا و نهایی نشده است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی بهدنبال سرمایهگذاری در میدانها است، گفت: با اجرای ۱۰ تفاهمنامه توسعه میدانها که میان شرکت ملی نفت ایران و هلدینگهای پتروشیمی امضا شده است، ۲۲۰ میلیون مترمکعب به ناترازی گاز کشور کمک میشود.
مهدوی با اشاره به امضای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشمی زاگرس بهمنظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری اظهار کرد: این تفاهمنامه اقدام مناسبی برای رفع ناترازی گاز و انرژی در کشور است.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه امیدواریم سال آینده این طرح به سایر استانها نیز بسط یابد و صرفهجویی مطلوبی ایجاد شود، گفت: دومین مصرفکننده گاز کشور پس از بخش خانگی، نیروگاهها هستند و باید این نیروگاهها بهمنظور کاهش مصرف به سیکل ترکیبی تبدیل شوند.
به گفته دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، صنعت پرمزیت پتروشیمی کشور، نخستین صنعتی است که در حوزه صرفهجویی مصرف سرمایهگذاری کرده و این صنعت آمادگی دارد به طرحهای قابل توجیه ورود کند.
۸ میلیارد دلار ارز صنعت پتروشیمی به سامانه نیما واریز شد
همچنین در این مراسم متین دیداری - مدیرعامل شرکت پتروشیمی زاگرس با درخواست از مردم برای کمک به کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز گفت: گاز صرفهجویی شده از این محل به چرخه صنعت بازمیگردد و صنعت پتروشیمی وارد چرخه تولید پایدار و ارزآوری برای کشور میشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا هفته گذشته حدود ۸ میلیارد دلار ارز صنعت پتروشیمی به سامانه نیما واریز شده است که این ارز برای تأمین نیازمندیهای مردم و کشور استفاده میشود، گفت: با توجه به مصرف گاز در این روزها، هماکنون با کاهش ۱۰ درصدی مصرف، حدود ۶۰ میلیون مترمکعب در روز به چرخه صنعت بازمیگردد و با این مقدار صرفهجویی، صنعت پتروشیمی وارد چرخه تولید پایدار و ارزآوری برای کشور خواهد شد.
سرمایهگذاری پتروشیمیها برای مدیریت مصرف گاز
به گزارش ایسنا، تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت پتروشمی زاگرس بهمنظور استفاده از ظرفیت این پتروشیمی در طرح پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخشهای خانگی - تجاری امضا شد.
این تفاهمنامه نخستین گام همسو با اجرای تفاهمنامه «همکاری اجرای پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در بخش خانگی - تجاری» که ۲۸ آذر بین شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی امضا شد، است. براساس این تفاهمنامه از ظرفیت شرکتهای پتروشیمی برای تهیه منابع مورد نیاز بهمنظور مشارکت سازمانهای مردمنهاد (NGO) و شرکتهای سرمایهگذار در پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق در ماههای سرد سال و با هدف ترویج فرهنگ مصرف بهینه و اصلاح الگوی مصرف استفاده میشود.
با اجرای تفاهمنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت ملی گاز ایران، ۴۰۰ میلیارد تومان جایزه به مشترکانی که مصرف خود را ۱۰ درصد کاهش دهند، اهدا میشود، ضمن آنکه شرکتهای پتروشیمی منابع مالی لازم برای اجرای این طرح را تأمین میکنند و در مقابل، گاز صرفهجوییشده برای تولید پایدار محصولات ارزشمند پتروشیمی در اختیار صنعت قرار میگیرد.