هنوز یک هفته از سقوط هواپیمای آذربایجانی نگذشته است که دومین حادثه نیز رخ داد؛ اما اینبار در کرهجنوبی. به گزارش خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی، روز یکشنبه بر اثر خروج یک هواپیمای مسافربری از باند و برخوردش با دیواری در فرودگاه بینالمللی «موان» کرهجنوبی، تمام ۱۸۱سرنشین و خدمه به جز دو نفر کشته شدند.
این سانحه زمانی رخ داد که هواپیمای بوئینگ۷۳۷ شرکت هوایی «ججو ایر» حامل ۱۷۵مسافر و ۶خدمه پروازی از تایلند در ساعت ۹صبح به وقت محلی در حال فرود در این فرودگاه جنوب کرهجنوبی بود که از باند خارج شد و بر اثر برخورد با دیوار آتش گرفت. یک مقام فرودگاه در ابتدا به رویترز گفته بود که مقامات در حال کار برای نجات افراد زنده مانده بودند؛ اما تعداد کشتهها به مرور زیاد شد.
علت این سانحه مشخص نیست؛ اما به گزارش رسانههای محلی امکان دارد برخورد با پرندگان باعث اختلال در فرود هواپیما شده باشد. دفتر رئیسجمهور موقت، چوی سونگ-موک، دستور اقدامات همهجانبه نجات را صادر کرد. چوی دومین رئیسجمهوری موقت پس از هان است. چوی روز جمعه پس از استیضاح رئیسجمهور موقت پیشین در بحبوحه بحران سیاسی این کشور بهعنوان رهبر موقت این کشور معرفی شد.
سخنگوی ججو ایر در واکنش اولیه به این سانحه عمیقا عذرخواهی کرده است. نشریه محلی جونگآنگ ایلبو گزارش میدهد که اگر تعداد کشتهها تایید شود، این بدترین فاجعه داخلی در هوانوردی داخلی کرهجنوبی خواهد بود. سوانح بزرگ قبلی در خاک کره شامل سقوط هواپیمایی «آسیانا» در سال۱۹۹۳ در «موکپو» که منجر به کشته شدن ۶۸نفر شد و سقوط هواپیمای «ایر چاینا» در سال۲۰۰۲ در نزدیکی فرودگاه «گیمهائه» بود که منجر به کشته شدن ۱۲۹نفر از ۱۶۶مسافر آن شد.
راب مکبراید خبرنگار الجزیره در سئول میگوید: «به نظر میرسد نوعی نقص در ارابه فرود وجود داشته است و تصاویری که در رسانههای اینجا منتشر شده است، نشان میدهد که هواپیما در حال فرود در امتداد باند فرودگاه میلغزد و سپس یک انفجار مهیب رخ میدهد.» او گفت: «روایات شاهدان عینی این است که یکسری انفجارهای پیاپی رخ داده و مطمئنا تصاویری که ما میبینیم آتشسوزی فاجعهباری را نشان میدهد.»
سقوط هواپیمای آذری و کرهای در حالی است که طی دو روز گذشته (شنبه و یکشنبه) جهان شاهد سه حادثه هوایی دیگر بود: در کانادا، نروژ و امارات. فرودگاه بینالمللی «هالیفاکس» در منطقه «نووا اسکوتیا» در کانادا شنبهشب (۸دیماه) شاهد یک فرود اضطراری رعبآور یک هواپیمای مسافربری وابسته به شرکت «هواپیمایی کانادا» بود. هواپیما پس از خرابی چرخهای فرود، بهصورت اضطراری در فرودگاه هالیفکس فرود آمد که باعث لغزش هواپیما در طول باند و آتشسوزی آن شد؛ اما کادر پرواز توانستند تمام مسافران را بدون جراحات جدی تخلیه کنند.» درباره این حادثه، یکی از مسافران به شبکه خبری سیبیسی اعلام کرد که یکی از چرخهای هواپیما هنگام فرود به درستی باز نشده است. از سوی دیگر، یک هواپیمای وابسته به خطوط سلطنتی هلند از نوع «بوئینگ۷۳۷-۸۰۰» در زمان فرود در فرودگاه «اوسلو تورپ ساندفیورد» جنوب پایتخت نروژ از باند فرود منحرف شد. این هواپیما در مسیر آمستردام بود که بعد از مدت کوتاهی از پروازش، از فرودگاه اوسلو بهدلیل مشکل هیدرولیکی مجبور به تغییر مسیر و رفتن به فرودگاه دیگری شد. این هواپیما موفق به فرود شد و هیچ کدام از ۱۸۲سرنشین آن نیز آسیب ندیدند. این حادثه چند ساعت بعد از حادثه فاجعه بار هواپیمای کرهجنوبی رخ داد.
در حادثهای دیگر، خبرگزاری رسمی امارات نیز از سقوط یک فروند هواپیمای سبک متعلق به یک باشگاه ورزشی در سواحل «رأس الخیمه» خبر داد که منجر به کشته شدن خلبان و همراهش شد. این سقوطها در حالی رخ میدهد که گزارشها از «روز سیاه هوانوردی» و «تراژدی سقوط»، «تراژدی هوانوردی» و غیره سخن میگویند.