کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ورود بازارساز به بازار ارز


کد خبر : ۱۲۸۲۸۸یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴:۱۰۲۵۰۰ بازدید

بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات غیررسمی ارزی تهران گویای آن است که روند افزایشی هفته گذشته جای خود را به یک روند اصلاحی داده و ...
ورود بازارساز به بازار ارزورود بازارساز به بازار ارز

بررسی‌های به‌عمل آمده از معاملات غیررسمی ارزی تهران گویای آن است که روند افزایشی هفته گذشته جای خود را به یک روند اصلاحی داده و شاخص‌ها کاهش یافته اند. دلار آزاد در کانال ۷۶ هزار تومانی عقب‌نشینی کرد. یورو نیز به زیر مرز ۸۰ هزار تومان بازگشت. تحلیلگران معتقدند که بخشی از افت قیمت‌ها در اثر سیگنال حضور بازارساز در معاملات صورت گرفته است.

در هفته‌های اخیر به‌واسطه تشدید نااطمینانی در میان فعالان بازار، نرخ شاخص‌های ارزی نوسانات افزایشی چشمگیری را تجربه کرد. بر این اساس نرخ دلار آزاد با رشد ۱۰ درصدی در بازار آذر به کانال قیمتی ۷۷ هزارتومانی رسید. اما بررسی بازار در روزهای پایانی هفته گذشته و همچنین روز ابتدایی هفته جاری نشان می‌دهد که جو بازار تغییر کرده و شاخص‌ها کاهشی شده‌اند. برخی از فعالان کف ‌بازار افت قیمت دلار را با تقویت عرضه توسط بانک مرکزی در بازارهای رسمی و غیررسمی توجیه می‌کنند. عرضه و تقاضا دو عامل اصلی تعیین‌کننده قیمت ارز در هر بازاری هستند. هنگامی که بانک مرکزی اقدام به تقویت عرضه دلار در بازار می‌کند، این اقدام باعث کاهش فشار بر قیمت‌ها می‌شود. در بازار رسمی، بانک مرکزی از طریق تالار توافقی یا فروش ارز به صرافی‌ها، ارز بیشتری را به بازار تزریق می‌کند.

افزایش حجم عرضه در این بسترها باعث برطرف‌سازی نیاز تجاری(بزرگ‌ترین بخش تقاضای کشور) می‌شود. در نتیجه، از میزان مراجعه افراد به بازار غیررسمی نیز کاسته شده و نرخ آزاد کاهش می‌یابد. در بازار غیررسمی نیز حضور نهاد بازارساز از طریق مدیریت انتظارات تورمی و تزریق نقدینگی به صورت غیرمستقیم صورت می‌گیرد. با افزایش عرضه دلار در این بازار، افراد کمتری با هدف کسب سود و‌ سفته‌بازی اقدام به خرید ارز می‌کنند. این امر نیز می‌تواند منجر به کاهش نوسانات و تثبیت بیشتر قیمت‌ها در بازار غیررسمی شود. اما از سوی دیگر برخی از تحلیلگران معتقدند که روند کاهشی صورت گرفته در نتیجه اصلاح نرخ شاخص‌ها صورت گرفته است. این افراد معتقدند که با حضور نرخ شاخص‌های ارزی در قله‌های تاریخی برخی از افراد حاضر در بازار کشف سود کرده و اقدام به عرضه‌ دارایی‌های خود کرده‌اند. در این شرایط با افزایش حجم عرضه و افزایش تعداد فروشندگان روند کاهشی جدیدی در بازار آغاز می‌شود. باتوجه به سیگنال‌های مثبت نهاد بازارساز نسبت به ذخایر ارز و تالار توافقی فروش ارز و همچنین عدم انتشار سیگنال سیاسی جدید، احتمال تداوم روند کاهشی نرخ ارز تا روزهای میانی هفته وجود دارد.

دلار در کف ۷۶

دیروز شنبه یکم دی‌ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در بازار غیررسمی کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در معاملات روزهای پایانی هفته گذشته در رقم ۷۶ هزار و ۷۰۰ تومان معامله می‌شد در بازار روز گذشته افت ارزش ۶۰۰ تومانی را تجربه کرد و در رقم ۷۶ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد. یورو آزاد نیز با افت ۴۰۰ تومانی به رقم ۷۹ هزار و ۶۰۰ تومان رسید. دیروز روند قیمت سکه طلا نیز کاهشی بود. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با افت ۸۰۰ هزار تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۵۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله شد./ دنیای اقتصاد



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها