کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

تبعات حذف ارز نیمایی


کد خبر : ۱۲۷۹۹۲شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۴:۲۵۶۴۳۹ بازدید

بر اساس اعلام بانک مرکزی، از 24 آذر عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه ارزی نیما می‌توانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخ‌های توافقی ...
تبعات حذف ارز نیماییتبعات حذف ارز نیمایی

 بر اساس اعلام بانک مرکزی، از ۲۴ آذر عرضه‌کنندگان و تقاضاکنندگان در سامانه ارزی نیما می‌توانند نسبت به انجام معامله بر اساس نرخ‌های توافقی اقدام نمایند. این تصمیم به معنای حذف نرخ ارز نیمایی از شنبه ۲۴ آذر و حذف سامانه نیما از ۱ بهمن است.

در همین رابطه حسن مقیمی، اقتصاددان گفت: نرخ ارز متغیری کلیدی و ابزار سیاست پولی در اقتصاد ایران است. با توجه روند متغیرهای کلان اقتصادی شامل رشد پایه پولی، رشد نقدینگی و تورم و نرخ پایین رشد اقتصادی از یک سو و محدود بودن بازارهای صادراتی و چسبندگی تابع واردات و کشش ناپذیری تراز حساب جاری به نوسانات نرخ ارز از سوی دیگر علی رغم نوسانات مقطعی، قطعا روند نرخ ارز صعودی است.

نرخ ارز ماتریس اطلاعات کامل است و روند آن منعکس کننده برآیند عوامل اقتصادی و غیر اقتصادی موثر بر آنست. تسویه منابع و مصارف ارزی به نرخ بازار آثار کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بر اقتصاد ایران دارد. این سیاست عرضه منابع ارزی را تقویت و مصارف ارزی را بهینه می نماید. از پدیده بیش برآورد Over Invoice در بخش واردات و کم برآورد Under Invoice در بخش صادرات جلوگیری می نماید.

او افزود: با حفظ روند فعلی متغیرهای کلان اقتصادی، ثبات بیشتر بازار ارز را موجب خواهد شد. البته به شرطی که در یک بازه زمانی مشخص تمامی تعرفه های وارداتی و صادراتی وارد تالار دوم شود. بدیهی است با افزایش نرخ ارز در تالار دوم نرخ بازار آزاد نیز افزایش می باید، لیکن اسپرد( فاصله نرخ بازار رسمی و بازار آزاد ) کاهش می یابد که در نهایت با عمق دادن به بازار ارز و تامین نیازهای ارزی بازار آزاد از سوی مقام ناظر اسپرد می تواند به نسبت استاندارد قدر مطلق ۲ درصد در بلند مدت حرکت نماید. هم اکنون اسپرد بالای ۳۰ درصد هستش. البته در خصوص نرخ تامین کالاهای اساسی و دارو اسپرد بالای ۶۰ درصد می باشد.

مقیمی ادامه داد: در صورت تشدید تحریم های بین المللی از یک سو و افزایش تولید نفت توسط آمریکا از بیستم ژانویه و جایگزینی نفت آمریکا در بازارهای جهانی با نفت ایران و کاهش درآمدهای ارزی ، شوک ارزی اجتناب ناپذیر بوده و رخدادهای ارزی سال های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ تکرار خواهد شد، البته در این حالت بهترین سیاست افزایش صادرات کالا و خدمات، بخصوص صادرات غیرنفتی، خدمات فنی و مهندسی و همچنین توسعه صنعت توریسم است؟! تحلیل بازار ارز موضوعی دینامیک بوده و ضرورت دارد تیم اقتصادی دولت توجه ویژه ای به بازار ارز، بخصوص بازار آزاد داشته باشد و کریدور نرخ ارز تحت سناریوهای بدبینانه و خوش بینانه طراحی و سیاست ها و راهکارهای لازم را جهت تنظیم بازار تحت نظام شناور مدیریت شده اتخاذ نماید.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها