دبیر انجمن روغن خوراکی اظهار کرد: واردات روغن خام برای تامین نیاز کارخانجات و در نهایت بازار آغاز شده و مجوز دادهاند برای شرکتهای روغنی که بیشتر بتوانند وارد کنند و برای یک ماه آینده بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.
ایسنا نوشت : طی روزهای گذشته گزارشاتی مبنی بر کاهش تأمین روغن خام در کارخانجات و کاهش عرضه روغن خوراکی منتشر شده است که قیمتها را در بازار دچار نوسان کرده و ۲۰ تا ۳۰ درصد بالاتر از قیمت مصرفکننده معاله میشود.
رضا کنگری، رئیس اتحادیه صنف بنکداران مواد غذایی در گفتوگو با صدا و سیما درباره قیمتگذاری روغن در بازار اظهار کرد: ۸۲۶ تومان قیمت مصرف کننده درج شده و ۸۲۶ تومان هم خریداری شده است و اگر ۳ درصد اعمال و توزیع شود، ۸۵۰ تومان عرضه میشود اما سوپرمارکتها نیز هستند که حاشیه سود آنها ۱۰ درصد است که باید اعمال کند و عرضه کند و در این میان مشکل اصلی برای مصرفکننده است.
کارشناسان میگویند که عدم واردات به موقع روغن خان به کشور موجب بروز این مشکلات در بازار شده و سیامک ربیعی_ دبیر انجمن روغن خوراکی_ اینگونه توضیح میدهد: یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان مصرف ۶ ماهه اول سال است که در این بازه زمانی با قیمت کمتر و در ۶ ماهه دوم بیشتر است. ما کالای استراتژیک روغن خام خود را باید در زمان خاص خودش تأمین میکردیم اما به اندازه کافی روغن تأمین نکردهایم. روغن خام میتواند، زیر قیمت ۹۰۰ یورو تهیه شود اما این اتفاق صورت نگرفت و الان قیمت آن بالای ۱۲۰۰ یورو است.
واردات روغن خام برای تامین نیاز کارخانجات و در نهایت بازار آغاز شده و مجوز دادهاند برای شرکتهای روغنی که بیشتر بتوانند وارد کنند و برای یک ماه آینده بتوانیم مشکلات را برطرف کنیم.