دولت چهاردهم نزدیک به 100 روز است که روی کار آمده است و در این صد روز یک روز هم نشده که قیمت کالایی افزایش نداشته باشد. اولین گرانی را از شیر خام آغاز شد ؛ قیمت شیر خام، یکی از ضروری ترین مواد غذایی، از ۱۵ هزار تومان به ۱۸ هزار و ۱۰۰ تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته است؛ این افزایش قیمت نه تنها مصرف کنندگان نهایی بلکه بخش های مختلف صنعتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.
بعداز ان قیمت مرغ بود که به صورت موجی بالا رفت؛ مرغ نیز از این تغییرات مصون نمانده و قیمت آن در بازار افزایش یافته است. به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از کمبود، دولت تصمیم به متوقف کردن صادرات مرغ گرفته است. بر اساس گزارش های میدانی هر کیلوگرم مرغ در تهران در محدوده ۸۵ هزار تومان به فروش می رسد. قیمت گوشت و کالاهای لبنی افزایش قیمت داشته است و بعداز آن قیمت نان و بعد قیمت خودرو در نهایت روز گذشته قیمت عوارضی بود که اعلام شد دو برابر شده است، جالب این است که زمزمه های گرانی به اینجا ختم نمی شود و قیمت بنزین هم ظاهرا قرار است که گران شود و در صورت گرانی بنزین مردم می دانند که پشت گرانی بنزین گرانی کالاهای اساسی در میان خواهد بود و این معیشت مردم را به خطر خواهد انداخت و این مردم هستند که در گرداب افزایش ها خواهند افتاد.
واکنش ها به گرانی
دولت چهاردهم هنوز باور ندارد که باعث گرانی شده است و کالاهای اساسی مانند نان و لبنیات و پروتیئین با افزایش چشمگیر در این مدت رو به رو بوده است اما دولت چهاردهم اسم این گرانی را اصلاح قیمت گذاشته است در صورتی که مردم گرانی را با پوست و استخوان درک کرده اند و حتی این گرانی باعث شده تا معیشت مردم به خطر بیوفتم.
مسوولین نیز زیر بار گرانی نمی روند همانند بانکداری که هر روز برای اینکه به مردم وام دهند برای مردم چالش ایجاد می کنند و این چالش باعث شده تا مردم هر رزو در بانک ها حضور پیدا کنند و وزیر اقتصاد هم زیر بار رفتار بانک ها نمی رود. وزیر اقتصاد و صمت و کشاورزی در خصوص گرانی های این صد روز سکوت کرده اند و به نام حذف یارانه ها و اصلاح قیمت ها کار خود را توجیه می کنند و رییس جمهور هم که در خصوص شفاف سازی ثحبت می کند اما هیچ شفاف سازی نمی شود.
استخوان های له شده مردم زیر بار گرانی ها
در این مدت مردم نه توانستند تسهیلات دریافت کنند و نه کاری در این صد روز برای بیکاران ایجاد شده است اما با گرانی رو به رو شده اند و سفره هایی که از مردم روز به روز آب رفته است و حتی مردم به حاشیه های شهر کشیده شده اند که بهتر بود دولت به جای اینکه به دنبال اصلاح قیمت هایی باشد که باعث آب شدن سفره های مردم شود به فکر این باشند که اقتصاد در گردش باشد تا مردم حداقل بتوانند کار کنند و هزینه های گزافی که بابت کالاهای بی کیفیت می دهندرا بپردازند مردم زیر بار گرانی در حال نابودی هستند. / اقتصاد پویا