رفع فیلترینگ از وعدههای صریح دولت چهاردهم پیش از پیروزی در انتخابات بوده و رئیس جمهور و وزیر ارتباطات پس از گذشت حدود دو ماه از تشکیل دولت همچنان بر تحقق آن تاکید دارند. بر همین اساس خبرنگار ایلنا در گفتوگو با دو تن از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال درباره دستاوردهای اقتصادی حاصل از عملیاتی شدن این وعده گفتوگو کرده است.
ایرنا نوشت : حمیدرضا واشقانی فراهانی، نایب رئیس کمیسیون فاوا اتاق بازرگانی ایران در این باره گفت: واضح است امروز اینترنت در کنار همه کارکردهایی که دارد تبدیل به فضایی برای ایجاد انواع کسب و کار و درآمدزایی شده و فضاهای فیلترشده در این بستر هم مشمول این قاعده میشوند با این تفاوت که فیلترینگ دسترسی به کالاها و خدماتی که کسبوکارهای فعال در فضاهای فیلترشده ارائه میدهند را سختتر و گرانتر کرده بنابراین نبود فیلترشکن برابر است با تسهیل دسترسی به کالاها و خدمات یادشده، اتفاقی که در ادامه به گرمتر شدن بازار این کسب و کارها میانجامد.
وی افزود: استفاده از فیلترشکن سازوکار خود را میطلبد و قشری از جامعه به هر دلیلی امکان تطابق با این سازوکار را ندارند در نتیجه عطای معامله در فضای آنلاین را به لقای آن میبخشند، ضمن اینکه توجه داشته باشید فعالیت شمار بالای کاربران فضای مجازی در پلتفرمهای فیلترشده بستر مناسبی برای معرفی خدمات و محصولات کسب و کارهایی است که حضور فیزیکی در بازار دارند و بر جذب مشتری تلاش میکنند. در چنین شرایطی اگر فیلترینگ شدت امروز را نداشته باشد، این کسب و کارها مجال بیشتری برای توسعه دارند.
واشقانی تصریح کرد: واقعیت این است که امروز کمتر کسب و کاری است که نیاز به معرفی خود در فضای مجازی نداشته باشد و در همین حال تنها با انتشار محتوا در فضای فیلترنشده نمیتواند مخاطب مطلوب را جذب کند و از این بستر آنچنان که باید برای جذب مشتری بهره برد و در واقع همین گستردگی کارایی پلفترمهای فیلترشده است که بازار فروش فیلترشکن را این چنین داغ کرده بدون اینکه هیچ نظارتی بر کم و کیف عرضه آنها وجود داشته باشد.
فیلترینگ از جذابیت سرمایهگذاری دراقتصاد دیجیتال میکاهد
حسین اسلامی، رئیس پیشین هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران در این باره توضیح داد: آنچه که مطالبه فعالان اقتصاد دیجیتال است هیچ ارتباطی با انتشار محتوای غیراخلاقی و متضاد با امنیت ملی ندارد. اگر کسبوکارها خواهان کاهش شدت فیلترینگ هستند به این دلیل است که سه چهارم جامعه از فیلترشکن استفاده میکنند و کسب و کارها در دورنمایی که برای کسب و کار خود ترسیم کردهاند نیاز به پلتفرمهای فیلترشده را احساس میکنند بنابراین با این بازدهی در صورتی که رفع فیلترینگ در دولت چهاردهم محقق شود سرمایه اجتماعی چشمگیری را برای دولت به ویژه از سوی سرمایهگذاران در عرصه اقتصاد دیجیتال به همراه میآورد.
وی رفع فیلترینگ را سبب ترغیب سرمایهگذاری در کسب و کارهای دیجیتال دانست و گفت: این اتفاق به شکوفایی اقتصاد دیجیتال کشور میانجامد زیرا با رفع فیلترینگ این حقیقت برای سرمایهداران ثابت میشود که سیاست دولت بر توسعه این حوزه قرار دارد ضمن اینکه کسب و کارهای فعال در بستر اقتصاد دیجیتال این پتانسیل را دارند که بخشی از سرمایه جاری در کشور را به خود جذب کنند اما اکنون فیلترینگ از جذابیت سرمایهگذاری در این بستر کاسته است و اگر از شدت فیلترینگ کاسته شود سرمایهگذارانی هستند که حاضرند این بستر را برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی انتخاب کنند.
اسلامی خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی امروز کسب و کار خود را در کشمکش با محدودیتها و اختلالات اینترنتی پیش میبرند به طور مثال نصب فیلترشکن امکان ورود به برخی پلتفرمهای داخلی از جمله سامانههای بانکی و شماری از سامانههای شرکتی را از بین میبرد و این شرایط روند اجرای امور را سخت میکند.