3 حوضه از 4 حوضه آبریز بالادست کشور ایران در 2 هفته پیشرو باران دریافت خواهند کرد.
عمده این بارشها در خارج از مرزهای ایران رخخواهد داد اما با توجه به مشترک بودن حوضه این بارندگیها بر منابع آبی ایران اثرگذار است.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا محمد جوانبخت میگوید که یک سال است «بارندگی حوضههای آبریز مرزی در خارج از ایران روزانه رصد میشود».
پرداخت حقابه ایران در حوضههای مشترک به میزان بارندگی در کشورهای بالادست بستگی دارد. ۲ سال پیش با وجود بارش نرمال در حوضه مشترک هیرمند، هیئت حاکمه افغانستان بارندگیها را کم توصیف کرد و از پرداخت حقابه ایران سرباز زد.
در دو هفته پیش رو برای حوضه آبریز ارس، هریرود و هیرمند به ترتیب ۴۳.۹، ۴۲.۱ و ۴۰.۲ میلیمتر بارندگی نقطهای پیشبینی میشود.
یکی از کارکردهای دیپلماسی آب وصول حقابه ایران از حوضههای آبریز مشترکی است که کشور در پایین دست آن واقع شده است.
کارشناس هیدروپلتیک فرزاد مقدم معتقد است که از دیپلماسی نمیتوان آب استخراج کرد و کشور باید با اجرای طرحهای عظیم زیرساختی مناطق مرزی را از آب خارج از کشور بینیاز کند.
اما در مقابل کارشناس منابع آب حجت صادقی میگوید که اگر توسعه مناطق مرزی از جمله شرق و شمال غرب ایران در دستور کار باشد، لازمه آن تحقق حقابه بالادست از کشورهای همسایه است.
اندیشکده راهبردی دانشگاه تهران راهکار تحقق حقابه بالادست را تعیین بستههای مذاکراتی عنوان کرده است که آب یکی از اجزای آن باشد و نه همه آن. این اندیشکده پیشنهاد کرده در حوضه هیرمند، مسئله مهاجران، تامین برق، ترانزیت و آب در یک بسته مشترک به مذاکره گذاشته شود.
اَبرها در رادار فرامرزی کشور ایران
کد خبر : ۱۲۵۲۴۲ | یکشنبه، ۱۵ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۵:۴۶ | ۲۰۰۶ بازدید |
رصد ویژه شرکت مدیریت منابع آب از بارندگی فرامرزی حوضههای آبریز مشترک از وقوع بارندگی حوضه هیرمند، ارس و هریرود طی 2 هفته آینده خبر داد.