در روزهای اخیر، تصاویر صدها خودروی سوخت بر در شبکه های اجتماعی دست به دست شده که انتقاد بسیاری از کاربران را درباره قاچاق سوخت و خروج دارایی های کشور برانگیخته است.
با این حال این سوال مطرح شده که این خودروها از کجا آمده اند و به کجا می روند؟
در این زمینه باید گفت طرحی به نام «رزاق» از سال 1401 در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده که طبق آن مرزنشینانی با 5 سال سابقه اقامت در فاصله 20 کیلومتری تا مرز می توانند از این طرح استفاده کنند. این مرزنشین ها می توانند هفته ای تا 600 لیتر سوخت را به پاکستانی ها بفروشند. مهم ترین دلایل اجرای این طرح، این موارد عنوان شده: کاهش تصادفات جاده ای، جلوگیری از قاچاق، کاهش شرارت و کمک مالی به مردم منطقه. طبق آمارها، بعد از اجرای این طرح و تعیین مسیر مشخص برای سوخت بران، تعداد تصادفات هم کمتر شده است. شبیه این طرح در استان های بوشهر، هرمزگان و خوزستان به نام طرح «ته لنجی» در حال اجراست. طرحی که لنج داران طبق آن می توانند سالانه 20 تا 60 تن کالا را بدون عوارض گمرکی وارد کشور کنند. در مرزهای غربی هم کولبران می توانند با تخفیف در سود بازرگانی، کالا وارد کشور کنند.
جزئیات ماجرای تصاویر کاروان خودروهای سوختبر
کد خبر : ۱۲۴۱۹۱ | شنبه، ۱۷ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۰:۰۷ | ۸۰۳۶ بازدید |
در روزهای اخیر، تصاویر صدها خودروی سوخت بر در شبکه های اجتماعی دست به دست شده که انتقاد بسیاری از کاربران را درباره قاچاق ...