کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

پیشران گرانی از شتاب افتاد


کد خبر : ۱۲۳۹۱۲سه شنبه، ۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۳:۵۱۱۴۹۹ بازدید

افت کاهش تورم صنعت یا همان، تورم پیشران یا تولیدکننده در سه شاخص سالانه، ماهانه و نقطه‌ای در تیرماه امسال حکایت از کاهش ...
پیشران گرانی از شتاب افتادپیشران گرانی از شتاب افتاد

افت کاهش تورم صنعت یا همان، تورم پیشران یا تولیدکننده در سه شاخص سالانه، ماهانه و نقطه‌ای در تیرماه امسال حکایت از کاهش هزینه‌های تولید، افزایش بهره‌وری و رشد عرضه در بازار دارد که ارمغان آن کاهش تورم مصرف‌کننده در مرداد ماه امسال بوده که این میزان کاهش در خوراکی‌ها ملموس‌تر و افت آن شدت بیشتری داشته است.

در تیرماه امسال، تورم تولیدکنندگان صنعتی به کمترین میزان خود طی دو سه سال اخیر رسید، که بر کاهش تورم مصرف‌کنندگان در مرداد ماه اثرمستقیم داشته است. افت 0٫7 درصدی نرخ تورم 12 ماهه مصرف کنندگان در مرداد ماه امسال و کاهش 0٫6 درصدی نرخ تورم نقطه‌ای و 0٫2 درصدی ماهانه نشانه این موضوع است. این درحالی است که بیشترین اثر‌گذاری بر خوراکی‌ها بوده است.

براساس پژوهش‌های صورت‌گرفته و اظهارات کارشناسان اقتصادی، یکی از محوری‌ترین شاخص‌های قیمتی که می‌تواند پیش‌بینی‌پذیری بهبود یا افت اقتصاد را مشخص کند، همین شاخص تورم تولیدکنندگان یا به عبارتی تورم پیشران صنعتی است.

به معنای دیگر، هنگامی که تورم تولیدکننده در هر بخشی مثل بخش صنعت کاهش پیدا ‌کند، شتاب افزایش قیمت در نهاده‌های این بخش با افت مواجه می‌شود؛ گزاره‌ای که روند سرعت‌گیری گرانی و تورم در زنجیره انتهایی که همان توزیع و عرضه کالا باشد با کاهش مواجه می‌شود و بازار مصرف‌ کنندگان با رشد هزینه‌ها مواجه نخواهد شد.

تورم تولیدکننده، بیانگر آن است که قیمت یک سبد متنوع از انواع کالاها در مبدأ تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف‌کننده نهایی چگونه تغییر کرده است. این شاخص را تورم پیشران نیز می‌نامند. بر این اساس اگر قیمت کالا توسط تولیدکننده افزایش یا بالعکس کاهش یابد، قیمت بازاری آن نیز براساس آن تعیین می‌شود. از این رو می‌توان گفت، افزایش یا کاهش تورم تولیدکننده ممکن است به افزایش یا کاهش تورم مصرف‌کننده منجر شود.

وضعیت تورم صنعتگران


بر پایه گزارش مرکز آمار کشور، در تیرماه امسال، تورم تولیدکنندگان صنعتی به کمترین میزان خود طی دو سه سال اخیر رسیده است. بیشترین کاهش این میزان در تورم نقطه‌ای بوده است. بنابر ارزیابی‌های صورت گرفته از گزارش مرکز آمار کشور، در تیرماه امسال نسبت به تیرماه سال گذشته، تورم تولیدکنندگان صنایع، با کاهش 6٫6 درصد مواجه شده است. به بیانی دیگر، تورم نقطه به نقطه صنعتگران در خرداد امسال 26٫1 درصد بوده که این تورم در تیرماه امسال به 19٫5 درصد کاهش یافته است. این میزان کاهش تورم، بیشترین میزان در دو سه سال اخیر بوده است.

در 12 ماهه منتهی به مردادماه امسال نیز شاخص تورم سالانه تیرماه سال‌جاری با افت 1٫6 درصدی روبه‌رو بوده است. تورم سالانه صنعتگران در خرداد امسال 28٫9 درصد بوده که در تیرماه سال‌جاری این میزان به 27٫3 درصد رسیده است. در این میان تورم ماهانه صنعتگران نیز مثل دو شاخص دیگر در تیرماه امسال با افت روبه‌رو بوده است. تورم ماهانه تولیدکنندگان صنایع در چهارمین ماه سال‌جاری 1٫4 درصد بوده که نسبت به خرداد امسال، 1٫2 درصد افت نشان می‌دهد. در خرداد امسال صنعتگران تورم ماهانه 2٫6 درصدی را تجربه کرده بودند.



اخبار مرتبط

دیدگاه ها

افزودن دیدگاه


  • نظرات غیر مرتبط با موضوع خبر منتشر نمی شوند.
  • نظرات حاوی توهین و افترا منتشر نمی‌شوند.
  • لطفاً نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید.
نام:
پست الکترونیک:
متن:

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها