طبق مصوبه اتاق اصناف و دستور دادستانی، مقرر شد اصناف از ساعت 13 تا 17 برای کاهش مصرف برق، تعطیل شوند.
سهامیان، عضو هیئت مدیره انجمن مدیران صنایع و رئیس کمیسیون حقوقی اتاق بازرگانی استان که به نوعی طراح این طرح است، از عدم همراهی 90 درصدی اصناف با این طرح می گوید و معتقد است با توجه به روند ناترازی انرژی، کشور مجبور است به سمت قطع برق خانگی روی بیاورد چرا که تا چند سال دیگر تحت همین شرایط موجود، ما تنها می توانیم نصف برق مصرفی را تولید کنیم. او در مصاحبه تقریبا مفصل با روزنامه خراسان از لزوم همکاری مردم در بخش خانگی و اصناف برای کاهش مصرف برق گفت و دلیل این را که بر خلاف تصریح قانون صنایع در اولویت قطع انرژی هستند، اقدام پوپولیستی در 3 سال گذشته از سوی دولت دانست.
سهامیان، رئیس کمیسیون حقوقی اتاق بازرگانی استان، در مورد طرح تعطیلی 4 ساعته اصناف، گفت: با پیگیری انجمن مدیران استان و اتاق بازرگانی مشهد، در دستور کار دادستانی قرار گرفت و دادستانی این دستور ویژه را دادند، که اولین بار در ایران بود؛ ما سه جلسه با اصناف داشتیم در نهایت قرار بر این شد که از 3 تا 23 مرداد این تعطیلی اصناف از ساعت 1 تا 5 بعد از ظهر صورت بگیرد البته به جز اصنافی مانند رستوران ها و داروخانه ها و واحدهایی از این قبیل.
40 مجتمع تجاری همکاری خوبی داشتند
سهامیان ادامه داد: 40 مجتمع تجاری همکاری خوبی را در این زمینه داشته اند که 10 درصد از مصرف 120 مگاواتی اصناف در مشهد و طرقبه و شاندیز را شامل میشد، اما بقیه شاید بتوان گفت تنها 10 تا 15 درصد با این طرح همکاری کردند. باید بدانیم که کل برق مصرفی
شهرک های صنعتی 100 مگاوات و واحدهای صنعتی خارج از شهرک ها 100 مگاوات است. البته اگر صنایع بزرگ فولادی را در نظر نگیریم.
او با توجه به عدم رعایت این طرح از سوی اصناف عنوان کرد: همین امروز مدیران فنی ما به خیابان ها رفتند و می توان گفت 80 تا 90 درصد باز و همه چراغ ها وسیستم های سرمایشی نیز روشن بود، به همین دلیل به معاون دادستان گفتم تا روسای اتحادیه متخلف را بازداشت نکنید، این طرح اجرا نمی شود.
نصف مجتمع تجاری ها فعال اند
عضو هیئت مدیره انجمن مدیران استان، با اشاره به قطع مکرر برق در بخش صنعتی و کشاورزی و کاهش تولید گفت: اصناف در نظر بگیرند که اگر بخش مولد به دلیل کمبود برق تعطیل شود، آن ها با کاهش قدرت خرید مردم مواجه خواهند شد و خودشان آسیب خواهند دید. ضمن این که از دید من شهرداری برای انتفاع مالی تمام شهر را تجاری کرده، اتفاقی که ما در دیگر کشورها نمی بینیم، هم اکنون ما در مشهد حدود 90 تا 100 مجتمع تجاری داریم که تنها نصف آن ها فعال اند.
چند سال آینده اصناف باید 10 ساعت تعطیل کنند
سهامیان با اشاره به این که ناترازی مرز هشدار را رد کرده، گفت: همین الان ما 65 هزار مگاوات تولید برق داریم اما تقاضای ما حدود 80 هزار مگاوات است. تا 4 سال دیگر اگر شرایط همین باشد ما نصف تقاضای مصرف را می توانیم تامین کنیم. پس اگر از الان به سمت فرهنگ سازی نرویم و هوشیاری ایجاد نشود، اصناف چند سال دیگر باید روزی 10 ساعت تعطیل باشند.
دستور قطع برق خانگی گرفته شده
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی اتاق بازرگانی استان، بیان کرد: کشور مجبور است به سمت قطع برق خانگی برود. همین الان من دستور قطع برق خانگی را دارم منتها به دلایل فنی این اتفاق نمی تواند بیفتد چراکه بیمارستان ها و مراکز درمانی با قطع برق خانگی برقشان قطع خواهد شد.
او ضمن تاکید دوباره به این که اصناف مشهد به هیچ وجه در این طرح همراهی نکردند، افزود: اگر امروز اصناف به سمت همکاری نیایند، فردا فرزندان آن ها در قطعی برق خانگی خواهند بود.
100 مگاوات صرفه جویی درصورت اجرای کامل طرح
سهامیان در باره تاثیر اجرای کامل این طرح بر ناترازی گفت: اگر این طرح کامل اجرا شود، ما می توایم قطعی برق کارخانه ها را به یک روز کاهش دهیم. مصرف برق شهرک های صنعتی مشهد 100 مگاوات است، بخش اصناف در زمان اوج 120 مگاوات برق مصرف می کند؛ بنابراین می توان به این نتیجه رسید.رئیس کمیسیون حقوقی اتاق بازرگانی مشهد در ادامه توضیح داد: ما باید به سمت قطع برق خانگی البته با برنامه ریزی برویم، این طور می شود که همه متوجه خواهند شد که کسری برق جدی است و در کاهش مصرف کوشا خواهند بود.
این کاری پوپولیستی است
او در پاسخ به این سوال که چرا صنایع، با توجه به مخالفت صریح قانون در اولویت قطع انرژی قراردارند؟ گفت: دلیلش قاعدتا یک عمل پوپولیستی است. ما الان صنایع را برای برق و در زمستان برای کمبود گاز تعطیل می کنیم در حالی که باید از تولید حمایت کنیم. در آینده بیکاری و کمبود اشتغال به وجود خواهد آمد و هزار مسئله دیگر برای همین خانه ای که برقش و گازش قطع نشده است. این کاری پوپولیستی است که در همین 3- 4 سال در دولت آقای رئیسی نیز به وجود آمد. / خراسان