رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: حمایت از بنگاههای تولیدی در بودجه موارد مستقیم نداریم بلکه از طریق ستاد تسهیل استانها است برخی مشکلات به سرمایه در گردش است، رویکرد دولت هدایت اعتبار به تولید است.
خبرفوری نوشت: داود منظور اظهار داشت: ۵ مصوبه برای حمایت از بورس در دولت تصویب شده که به زودی اعلام میشود.
وی امروز در نشست خبری گفت: برای همسان سازی حقوق بازنشستگان از اول سال اجرا خواهد شد و هر وقت ابلاغ شود. از اول سال اعمال خواهد شد.
وی در مورد سهم بودجه فرهنگی گفت؛ یک درصد بودجه سازمانها و شرکتها و بانکهابا سرجمع ۳۰ همت به فرهنگ اختصاص مییابد.
وی در مورد طرحهای عمرانی گفت: ۲۰۰۰ طرح به بهره برداری رسید که ۱۰۰۰ طرح درسفر رئیس جمهور راه افتاد.
به گفته منظور سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴۰ همت، سال ۱۴۰۱ حدود ۲۸۸ همت و سال قبل ۳۰۹ همت به، طرحهای عمرانی اختصاص یافت.
وی گفت: سهم اوراق از تامین مالی دولت از ۱۴ درصد به ۵.۵ درصد رسید.به گفته وی ۵۵۰ همت ارزش روز دارایی طرحهای افتتاح شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در مورد معافیت مالیاتی شرکتها گفت: رویکرد ما در نظام تقنین این است که قانون دائمی در بودجه اصلاح نشود. متاسفانه گاهی شور و هیجان در مجلس باعث تعرض به قوانین دائمی میشود، نمیتوانیم معافیت دائمی را نمیتوان لغو کرد، امید هست اصلاحیه معافیت در مجلس در شورای نگهبان تصویب شود و اعتماد مردم به بورس برگردد. در هفته قبل ۵ مصوبه برای حمایت از بورس در دولت تصویب کردیم که به زودی اعلام میشود.
وی گفت: در بند س تبصره ۶ قانون بودجه مصوب مجلس شد و معافیت شرکتهای بورس حذف شد که باعث ریزش بورس و عدم پیش بینی پذیری اقتصاد شد، ما مطمئن هستیم این اصلاح خواهد شد و اعتماد به بورس برمی گردد. معافیت ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم در قانون است و نباید در بودجه در مجلس حذف شود.
وی میانگین قیمت ۷۱دلار برای هر بشکه نفت را در سال جاری در نظر گرفتیم که تاکنون بالاتر از این رقم اتفاق افتاده است.
وی گفت: سال قبل ۷۰۰ نقطه حادثه خیز در جادهها رفع شد، نباید جادهها باعث مرگ افراد شود.
منظور گفت: امروز کسی پشت نوبتی کمیته امداد نداریم. دغدغه رئیس جمهور این بود که فقر مطلق باید رفع شود و پرداخت معیشتی در سال ۱۴۰۱حدود ۶ تا ۸ برابر شد.
به گفته وی نظام مالیاتی به نظام رفاه وصل شود.
منظور در مورد قانون هدفمندی یارانهها و تبصره ۱۴ گفت: با مراقبت غیر قیمتی مانند سوخت بر اساس پیمایش و همکاری با دستگاهای است.
منظور گفت: حساب اعتباری برای این است که تخصیص بر اساس اعتبارات و سامانه متمرکز ستاد صورت گیرد. این گام مهم برای اصلاح بودجه است. برای امسال با توجه به قیمت نفت ۵۸۰ همت در بودجه پیش بینی کردیم که نسبت به بودجه معنادار نیست ۲۰ درصد است و کاهش دادیم.
وی گفت: حمایت از بنگاههای تولیدی در بودجه موارد مستقیم نداریم بلکه از طریق ستاد تسهیل استانها است برخی مشکلات به سرمایه در گردش است، رویکرد دولت هدایت اعتبار به تولید است.
وی گفت: قانون بودجه تازه ابلاغ شده است، جداول بودجه تازه ابلاغ شده و از خرداد بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۳ عمل میشود، قبل آن بر اساس بودجه سال قبل است.
به گفته وی، بودجه بدون کسری است، بودجه بخش نفت را به جای ۶۲۰ همت به ۵۸۰ همت کاهش دادیم یا درآمد واگذاری را کم کردیم تا با منابع بیش براوردی بود.
وی درباره پرداخت مطالبات گندمکاران گفت: از محل هدفمندی یارانهها پول گندم رد بدهیم، اما، چون این منابع به تدریج در طول سال محقق میشود، لذا مصوب کردیم از منابع دیگر منابع فراهم کنیم و از یکی دو روز آینده پول گندمکاران را بدهیم، هر چه مطالبه داشته باشند، به تدریج میدهیم.
به بیان رئیس سازمان برنامه، رشد اقتصادی در دولت ۱۳ بی نظیر بود.
رئیس سازمان برنامه گفت: رشد بودجه عمومی امسال ۲۳ درصد است، سالهای قبل ۳۵ درصد و حتی ۵۰ درصد بود لذا بیش برآورد منابع نداریم.
به گفته منظور، منابع جدول ۸ هدفمندی یارانه سال قبل ۹۰ درصد محق شد و این را از محل فروش فرآورده نفت و گاز و صادرات درنظر گرفتیم، تخصیص گازوئیل براساس میزان پیمایش است که به کاهش قاچاق و مصرف واقعی کمک میکند.
وی در مورد مشکلات واحدهای تولیدی گفت: برخی به دستگاه قضایی مربوط است، یک بخش به مالیات برمی گردد که با تقسیط مالیات کمک میکنیم.
منظور همچنین گفت: برای شرکتهای دانشبنیان ۷ همت دردنظر گرفتیم.
وی در مورد برنامه هفتم نیز گفت: الان با یک سالگی لایحه برنامه میرسیم عمده مشکلات رفع شده و ۵ تا ۶ مورد اختلاف مانده کا امیدواریم زودتر ابلاغ شود، این قانون تحولگرا است.
وی در مورد اصلاح ساختار بودجه گفت: این سند هنوز به شکل نهایی ابلاغ نشده، اما بخشی از این سند اصلاح بودجه در برنامه هفتم آمده است.
وی به تلاش دولت برای کاهش وابستگی بودجه به درآمد ناپایدار اشاره کرد و گفت: کسری تراز عملیاتی از ۴۳۰ همت به ۲۲۰ همت کاهش یافت، حساب واحد خزانه و پرداخت به ذینفع نهایی از موارد دیگر کاهش ناترازی و اصلاح ساختار بودجه است.
وی دو مرحله شدن تصویب بودجه را گامی برای کاهش ناترازی بودجه و اصلاح ساختار آن دانست.
به گفته معاون رئیس جمهور، امسال قانون دو مرحله بودجه به روال عادی میرسد و گام مهمی در اصلاح بودجه دانست.
وی بابیان این که پایه مالیات جدیدی نداریم، گفت: با اجرای قانون پایانه فروشگاهی، مالیات واقعی گرفته و تحقق مالیات مانند سال قبل وصول شود.
منظور در مورد رشد اقتصادی گفت: سال قبل رشد ۵.۷ درصد، سال قبلتر ۵ درصد و سال ۱۴۰۰ حدود ۵.۵درصد بودوی گفت: انتشار اوراق برای تامین مالی دولت است، در دولت قبل و این دولت اوراق روشی برای تامین مالی غیر تورمی است ۳۳۰ همت بازپرداخت اصل و سود دولت قبل را پرداختیم میزان سود این اوراق ۴۲۰ همت است. سهم اوراق از تامین مالی از ۱۴ درصد به ۵.۵ درصد کاهش یافت.
به گفته معاون رئیس جمهور برای ادامه کالابرگ الکترونیکی گفت:دولت اول سال نیمه اردیبهشت مصوب کرد که کالابرگ ادامه داشته باشد. برای کالابرگ ۲۰ همت تصویب شد، سال قبل ۳۰ همت برای کالابرگ در تبصره ۸ قانون بودجه دادیم.
منظور این را هم گفت: دولت سعی دارد قیمت ۱۱ قلم کلاهی خوراکی برای اقشار کم درآمد بر اساس نرخ سال قبل باشد و اطمینان خاطر برای آنها باشد.
وی درباره حساب پیشرفت و عدالت گفت: فروردین ۳۰ همت برای این حسابها مصوب شد. وی بیان داشت برای جبران خدمات کادر درمان هم ۱۰ همت منابع پیش بینی کردیم.
وی رویکرد دولت دا انضباطی عنوان کرد و گفت: در جذب نیروی جدید حتی نیروی شرکتی جدید سخت گیری داریم در معاملات دولتی سامانه ستاد و پرداخت ذینفع نهایی و منع خرید خودروی خارجی دستگاههای دولتی تحت مقررات سخت گیرانه است.
به گفته منظور، خرید دولت به معنای ارائه خدمات به مردم است، ولی تحت نظم و انضباط است، هزینه دولت در آموزش پرورش و بهداشت یعنی خدمت به مردم است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه سقف پرداخت به کارکنان دولت تعیین میشود، حتی در شرکتهای دولتی از یک سقف بیشتر نیست. در بودجه عمومی دولت اگر منابع باشد، جا دارد خدمات بشتر بدهیم.
وی منابع بودجه عمومی به کل اقتصاد داخلی در سالهای مختلف سال ۹۰ به ۱۲.۱درصد بود، در سال ۱۴۰۲ به ۹.۸ درصد رسید در کشورهای رفاه بالای ۲۵ درصد است.
وی به منابع مطمئن برای دولت اشاره کرد که خدمات به مردم بدهد. عدالت اجتماعی محقق میشود.
به گفته وی رشد اقتصاد را از سرمایه انسانی دانست و گفت: باید بازمانده از تحصیل به صفر برسد و هیچ کودکی برای تحصیل مشکل نداشته باشد. خدمات بهداشت هزینه مردم به کمترین رقم در برنامه هفتم باید سهم مردم از درمان به ۲۵ درصد برسد.