کانال تلگرام ایران جیب
مدیران خودرو 777
مدیران خودرو 777
لست سکند تور مسافرتیلست سکند تور مسافرتی

نرم افزار حسابداری پارمیسنرم افزار حسابداری پارمیس

ثروتمندترین کشور جهان و چه کشوری کمترین نرخ فقر را دارد؟


کد خبر : ۱۲۰۷۸۶چهارشنبه، ۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۹:۳۳۱۴۸۳ بازدید

مطمئناً بسیاری معمولاً فکر تصور می‌کنند که معنی ثروتمندترین را می‌دانند: کشوری که وقتی کل دارایی‌هایش را جمع می‌زنید و بدهی‌هایش را کم می‌کنید از بقیه ...
ثروتمندترین کشور جهان و چه کشوری کمترین نرخ فقر را دارد؟ثروتمندترین کشور جهان و چه کشوری کمترین نرخ فقر را دارد؟

پرسیدن اینکه کدام کشور ثروتمندترین کشور جهان است پاسخ ساده و سرراستی ندارد، به این خاطر که باید اول مشخص کنید مقصودتان از ثروت چیست و کدام رتبه‌بندی مد نظرتان است.

مطمئناً بسیاری معمولاً فکر تصور می‌کنند که معنی ثروتمندترین را می‌دانند: کشوری که وقتی کل دارایی‌هایش را جمع می‌زنید و بدهی‌هایش را کم می‌کنید از بقیه بیشتر ثروت داشته باشد. این قطعاً یکی از راه‌های اندازه‌گیری ثروت یک کشور است، اما این تنها روش نیست.
بنابراین ثروتمندترین کشور جهان را چه کشوری می‌توان دانست؟ پاسخ به این سوال بستگی دارد که ثروت را بر اساس چه فاکتوری محاسبه کنیم.

ثروتمندترین کشور بر اساس کل دارایی

برای شروع می‌توان به معیار اصلی نگاه کرد یعنی کل ارزش خالص دارایی‌های یک کشور منهای ارزش کل بدهی‌های آن. طبق این استاندارد، احتمالاً از اینکه ایالات 
متحده با ثروت کل تقریباً ۱۴۰ تریلیون دلار (بر اساس گزارش جهانی ثروت گروه خدمات مالی و بانک‌داری « یو‌بی‌اس» در سال ۲۰۲۳) این مقام را به خود اختصاص می‌دهد، شگفت‌زده نخواهید شد.
اگر با همین معیار محاسبه کنیم، در جایگاه دومین کشور ثروتمند دنیا چین با ۸۴ تریلیون دلار قرار می‌گیرد. ثروتی که کمتر از مجموع کل قاره اروپا (با ۱۰۴ تریلیون دلار) است.
بعد از آمریکا و چین کشورهای ژاپن با ۲۳، آلمان با ۱۷ و بریتانیا و فرانسه با ۱۶ تریلیون دلار در رده‌های بعدی هستند.
در این لیست ایران با ۳.۰۳ تریلیون دلار در جایگاه ۲۲ در میان کشورهای جهان قرار دارد.

yjbnm4lobi0e5gxeorex.jpg
موسسه مالی و بانکی یو‌بی‌اس سوئیس همه‌ساله فهرستی از ثروتمندترین کشورها را منتشر می‌کند

ثروتمندترین کشور بر پایه دارایی به‌ازای هر بزرگسال

تنها به این دلیل که یک کشور در صدر جدول‌های مالی بین‌المللی قرار دارد، به این معنی نیست که الزاما برای ساکنان آنجا بهشت است.
نگاهی به میانگین ثروت سرانه، یعنی میانگین میزان دارایی هر فرد در کشور، داستان بسیار متفاوتی را نشان می‌دهد. جایی که مقام اول را کشوری جز سوئیس به خود اختصاص نمی‌دهد.
شهروندان این کشور کوچک، که به بی‌طرفی‌اش معروف است، به طور متوسط چیزی بیش از ۶۸۵ هزار دلار به ازای هر نفر ثروت دارند. این رقم بسیار بیشتر از ۵۵۱ هزار دلار ثروت یک آمریکایی به طور متوسط است.
بسته به اینکه به کدام منابع نگاه می‌کنید، کشور دیگری وجود دارد که از نظر میانگین ثروت سرانه حتی آمریکا را شکست می‌دهد. کارشناسان داده در مرکز «استاتیستا» ثروت سرانه متوسط سرانه در این کشور کوچک لوکزامبورگ را تقریباً ۵۸۶ هزار دلار تخمین می‌زنند.
ایران با ۵۹ هزار دلار به ازای هر نفر در رتبه‌های پایین فهرست قرار دارد.

ثروتمندترین کشور از نظر میانه ثروت سرانه برای هر فرد

میانه ثروت سرانه برای هر فرد ارتباط نزدیکی با میانگین ثروت دارد. در این معیار، رقم میانه برای ثروت یک شهروند فرضی به این روش تعریف می‌شود که نیمی از جمعیت بزرگسال ثروتی کمتر از این مقدار و نیمی دیگر ثروتی بیشتر از آن داشته باشند.

بر خلاف پایه دارایی به‌ازای هر بزرگسال، این رقم کمتر مستعد منحرف شدن توسط چند نفر از افراد فوق‌العاده ثروتمند در بالای جدول است. اگر با این معیار بسنجیم، ایالات متحده آمریکا با کسب رتبه ۱۳ حتی در ۱۰ رده برتر نیز قرار نمی‌گیرد.

tvzthuvdugt0b3ni04uv.jpg
هنگ کنگ سومین کشور ثروتمند از نظر متوسط ثروت سرانه

در صدر چنین فهرستی بلژیک با رقم حدود ۲۵۰ هزار دلار در صدر قرار دارد، کشور بعدی در این لیست استرالیا است که با ۲۴۷ هزار دلار جایگاهش نسبت به رتبه اول سال گذشته افت کرده و سپس هنگ کنگ که با ۲۰۲ هزار دلار سوم شده است.
ایران با حدود ۷ هزار و ۷۰۰ دلار در رده‌های پایین جدول قرار دارد.

کشورهای با بیشترین میلیاردرها

بسته به اینکه از چه نهادی بپرسید، این ایالات متحده با ۸۱۳ نفر (با مجموع ۵.۷ تریلیون دلار ثروت) یا چین با ۸۱۴ نفر (با مجموع ۱.۳ تریلیون دلار) دو کشوری هستند که بیشترین میلیاردرها را در خود جای داده‌اند.
صرف نظر از اینکه چین در رتبه نخست قرار می‌گیرد یا آمریکا، بر سر یک چیز به نظر می‌رسد توافق وجود دارد و آن این است که تعداد میلیاردرها در ایالات متحده رو به افزایش است، در حالی که چین میلیاردرهای خود را سال به سال از دست می‌دهد.
کشورهای بعدی در این فهرست هند با ۲۰۰ میلیاردر، آلمان با ۱۳۲، روسیه با ۱۲۰ و ایتالیا با ۷۳ میلیاردر هستند.

evdmx1li2ilpop282bht.jpg
ایلان ماسک از ثروتمندترین افراد جهان در آمریکا اقامت دارد

مطابق ارقام گزارش جهانی ثروت منتشره توسط یوبی‌اس، ایران در سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰۴هزار فرد میلیونر (دارای املاک و مستغلات و دارایی‌های مالی به ارزش حداقل یک میلیون دلار) داشته است.

کشوری با کمترین نرخ فقر

داشتن میلیاردرهای بیشتر در هر کشور ممکن است کاملاً مباهات باشد، با این حال ما بیشتر در معرض فقر هستیم تا ثروت. در کدام کشور اما این احتمال کمتر است؟
در این مورد کشوری بالاترین مقام را دارد که شاید حدسش را نزنید: اسلوونی. این کشور با اتخاذ شیوه‌هایی مانند ارائه رایگان آموزش در مهدکودک‌ها به یکی از کشورهایی با کمترین نرخ فقر در جهان تبدیل شده است.
بعد از اسلوونی، کشورهای قبرس، سوئیس، آلمان، بلژیک و فنلاند قرار دارند.



اخبار مرتبط

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار هفته

پربحث ترین ها

سایر خبرها