نفت در آستانه دومین افزایش قیمت پیاپی هفتگی قرار دارد. تنشهای ژئوپلیتیکی در اروپا و خاورمیانه، نگرانی در مورد محدودیت عرضه و خوشبینی نسبت به رشد تقاضای جهانی برای سوخت به دنبال بهبود اقتصاد دنیا از قیمت نفت حمایت کرده است.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریایی شمال امروز با 27 سنت معادل 0.30 درصد افزایش به 90 دلار و 92 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 9 سنت معادل 0.10 درصد افزایش 86 دلار و 68 سنت معامله میشود.
هر دوی این شاخصهای نفتی در روز پنجشنبه به بالاترین قیمت از ماه اکتبر رسیدند.
نفت برنت و نفت آمریکا بیش از 4 درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشتند. قول ایران به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ اوپک برای انتقام از رژیم صهیونیستی به خاطر حمله این کشور به سفارت ایران در سوریه، قیمت نفت را برای دومین هفته پیاپی افزایش داده است.
ادامه حملههای پهپادی اوکراین به پالایشگاههای روسیه هم بیش از 15 درصد از ظرفیت پالایشی این کشور را مختل کرده و به تولید سوخت آن آسیب رسانده است.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدانش به رهبری روسیه در ائتلاف اوپک پلاس سیاست تولید نفت خود را در این هفته ثابت نگه داشتند و برخی کشورهای عضو را برای افزایش تعهد به طرح کاهش تولید تحت فشار گذاشتند.
بدین ترتیب انتظار میرود تولید نفت اوپک پلاس در سه ماهه دوم سال جاری میلادی باز هم کاهش یابد.
عرضه نفت خام سنگین در دنیا همین حالا هم به خاطر کاهش صادرات مکزیک و امارات پایین آمده است.
این در حالیست که تحلیلگران بانک سرمایهگذاری جیپیمورگان میگویند رشد تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه اول سال جاری میلادی برابر با 1.4 میلیون بشکه در روز بوده است.
طبق گفته این تحلیلگران، کل مصرف نفت دنیا در ماه مارس به طور متوسط برابر با 101.2 میلیون بشکه در روز بوده است، یعنی 100 هزار بشکه بالاتر از تخمینهای قبلی.
سرمایهگذاران منتظر گزارش اشتغال آمریکا در ماه مارس هستند که قرار است امروز منتشر شود و سرنخهای بیشتری در مورد سلامت اقتصاد این کشور و سیاستهای پولی آن ارائه دهد.