سازمان ضد فقر آکسفام اینترنشنال روز دوشنبه، در ارزیابی سالانه خود از نابرابریهای جهانی که همزمان با گردهمایی نخبگان سیاسی و تجاری در سوئیس منتشر شد، اعلام کرد که جهان میتواند اولین تریلیونر خود را ظرف یک دهه داشته باشد.
به گزارش ایسنا، آکسفام که سالهاست تلاش میکند در طول نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد، شکاف فزاینده بین افراد فوق ثروتمند و بخش عمدهای از جمعیت جهان را برجسته کند، بر این باور است که این شکاف از زمان همهگیری کرونا، تشدید شده است.
این گروه اعلام کرد از سال ۲۰۲۰ که جهان در حال احیا از همهگیری کروناست، ثروت پنج ثروتمند برتر شامل ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، برنارد آرنو و خانواده شرکت لوکس LVMH، جف بزوس، موسس آمازون، لری الیسون، موسس اوراکل و وارن بافت، سرمایهگذار برجسته، ۱۱۴ درصد رشد واقعی داشته است.
آمیتاب بهار، مدیر اجرایی موقت آکسفام گفت: این گزارش نشان میدهد که جهان در حال ورود به دهه تقسیم است. ما پنج میلیاردر برتر را داریم که دارایی خود را دو برابر کرده اند. از سوی دیگر، تقریبا پنج میلیارد نفر، فقیرتر شدهاند.
وی با اشاره به فردی که هزار میلیارد دلار ثروت دارد، افزود: آکسفام پیشبینی میکند ما ظرف یک دهه یک تریلیونر خواهیم داشت، در حالی که برای مبارزه با فقر به بیش از ۲۰۰ سال زمان نیاز داریم.
جان دی راکفلر از استاندارد اویل، به عنوان اولین میلیاردر جهان در سال ۱۹۱۶، شناخته میشود.
اگر فردی به نقطه عطف تریلیونر شدن برسد و ممکن است کسی باشد که در حال حاضر در هیچ فهرستی از ثروتمندترین افراد نیست، ارزشی برابر با کشور نفت خیز عربستان سعودی خواهد داشت.
طبق گزارش آکسفام که با استناد به آمار فوربس بوده است، ماسک در حال حاضر ثروتمندترین مرد دنیاست و دارایی شخصی او، اندکی کمتر از ۲۵۰ میلیارد دلار است.
در مقابل، از زمان همهگیری کرونا، نزدیک به پنج میلیارد نفر فقیرتر شدهاند، زیرا بسیاری از کشورهای در حال توسعه جهان قادر به ارائه حمایتهای مالی که کشورهای ثروتمند در دوران قرنطینه فراهم میکردند، نیستند. بعلاوه، حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ که هزینههای انرژی و غذا را افزایش داد، به شکل نابرابر، به فقیرترین کشورها ضربه زد.
برای محاسبه پنج میلیاردر برتر، آکسفام از آمار فوربس تا نوامبر سال ۲۰۲۳ استفاده کرد. مجموع ثروت آنها در آن زمان ۸۶۹ میلیارد دلار بود که در مقایسه با ۳۴۰ میلیارد دلار در مارس سال ۲۰۲۰، افزایش اسمی ۱۵۵ درصدی داشته است.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، آکسفام برای ۶۰ درصد فقیر جمعیت جهان، از آمار گزارش ثروت جهانی موسسه مالی یو بی اس در سال ۲۰۲۳ و کتاب اطلاعات ثروت جهانی بانک کردیت سوئیس در سال ۲۰۱۹ استفاده کرد که هر دو با یک روش تهیه شده اند.