پیک موتوری صرافی که به جرم سرقت از خانه مرد صراف به زندان افتاده بود، وقتی آزاد شد اینبار یک باند سرقت تشکیل داد و به سراغ صرافیهای شهر رفت.
به گزارش خبرنگار حوادث «ایران»، اواخر سال گذشته سرقت میلیاردی از یک صرافی در مرکز تهران به پلیس پایتخت اعلام شد. در بررسیهای اولیه یکی از کارمندان صرافی گفت: داخل صرافی بودیم که 5 مرد با ماسک به صورت و کلاه به سر وارد شدند. آنها خودشان را مأمور مبارزه با جرایم اقتصادی معرفی نمودند اما به محض ورود ما را با اسلحه تهدید کردند و دست و پای ما را بستند و هر چه ارز داخل گاوصندوق بود به سرقت بردند و متواری شدند.
در بازبینی دوربین مداربسته صرافی و اطراف آن، مشخص شد متهمان سوار بر خودروی پژو و موتورسیکلت، این نقشه را اجرا کردهاند. استعلام شماره پلاک خودروی پژو نشان میداد خودرو سرقتی است و یک روز قبل از سرقت، دزدیده شده بوده.
سرقتهای 40 میلیاردی
تحقیقات پلیس برای شناسایی هویت سارقان صرافی ادامه داشت تا اینکه چند ماه بعد و اوایل امسال خبر سرقت دیگری از یک صرافی در شمال تهران به پلیس اعلام شد. از آنجا که شیوه سرقت مشابه قبلی بود، همین مسأله باعث شد تیم تحقیق به این نتیجه برسند که سرقتها توسط اعضای یک باند صورت گرفته است. در این سرقت نیز 5 مرد نقابدار تحت عنوان مأمور وارد صرافی شده و پس از بستن دست و پای کارمندان صرافی اقدام به سرقت ارز از داخل گاوصندوق کرده بودند. آنها از دو صرافی 40 میلیارد تومان ارز به سرقت برده بودند.
مأموران در بازبینی تصاویر دوربینهای مداربسته محل سرقت موفق شدند چهره متهمان را به دست آورند. وقتی کارآگاهان به سراغ آلبوم متهمان اداره آگاهی رفتند، در تطبیق چهرههای به دست آمده با چهره متهمان سابقهدار، هویت یکی از متهمان را به دست آوردند.
امیر، متهم سابقهداری بود که چند سال قبل با همدستی برادرش نقشه سرقت 10 میلیارد تومانی از خانه مرد صراف را اجرا کرده بود. ماجرا از این قرار بود که امیر بهعنوان پیک موتوری در صرافی شاکی کار میکرد. در این مدت او موفق شده بود اعتماد صاحب صرافی را جلب کند و مرد صراف کلید خانهاش را در اختیار امیر قرار داده بود.
در یکی از روزها، وقتی مرد صراف مقداری دلار به ارزش 10 میلیارد تومان را به خانهاش برده بود، امیر با همدستی برادرش وارد خانه او شده و دلارها را به سرقت میبرند. راز این سرقت خیلی زود برملا شد و دو برادر بازداشت شده و به زندان افتادند، اما مشخص شد وی و برادرش مدتی بعد با وثیقه از زندان آزاد شدهاند.
با شناسایی هویت امیر، کارآگاهان مخفیگاه او را به صورت نامحسوس زیر نظر گرفته و بدینترتیب هویت همدستان او نیز برملا شد. همچنین مشخص شد اعضای این باند اوایل امسال یک مرد صراف را نیز ربوده و پس از دریافت مقدار زیادی پول رهایش کردهاند.
طبق اسناد موجود در پرونده و اظهارات شاکی، اوایل امسال مرد صراف زمانی که سوار بر خودروی خود وارد پارکینگ مجتمعی شده که صرافیاش داخل آنجا بوده است، چند مرد سوار بر خودروی پژو 206 راه او را سد میکنند. مردان ناشناس خود را مأمور مبارزه با جرایم اقتصادی معرفی کرده و از مرد صراف خواسته بودند برای توضیحات همراه آنها به اداره پلیس بیاید، اما به جای اداره پلیس، مردان خشن او را به باغی در خارج از تهران برده و با بستن دست و پای مرد صراف با خانوادهاش تماس گرفتند و آنها را تهدید کردند که اگر از این ماجرا به پلیس حرفی زده شود، گروگانشان را میکشند. خانواده مرد صراف به ناچار چندین میلیارد «تتر» در مقابل آزادی مرد صراف پرداخت کرده و آدمرباها نیز ساعت 12 شب همان روز، مرد صراف را رها میکنند.
نقشه ناکام آدمربایی
در ادامه تحقیقات مشخص شد اعضای باند سرقت قصد ربودن یک صراف دیگر را نیز داشتند که با اطلاعات به دست آمده کارآگاهان، دو روز قبل از اجرای نقشه آدمربایی، اعضای این باند را دستگیر میکنند.
امیر، سردسته باند که ابتدا منکر سرقتها و آدمرباییاش بود، زمانی که با مدارک پلیسی مواجه شد به ناچار اعتراف کرد و گفت: سالها بهعنوان پیک موتوری در صرافیها کار میکردم و از چند و چون کارهای آنها با خبر بودم. وقتی میدیدم وضعیت مالی صرافها خوب است، وسوسه شدم من هم مثل آنها پولدار شوم، به همین دلیل با برادرم نقشه سرقت از خانه مرد صراف را کشیدیم که خیلی زود گرفتار شدیم.
او ادامه داد: به خاطر سرقت 10 میلیارد تومان ارز، چند سالی در حبس بودیم و پس از آزادی با وثیقه، تصمیم گرفتم اینبار از تجربهام استفاده کنم. با بچه محلهایم تیمی تشکیل دادیم و نقشه سرقت از دو صرافی و ربودن یک صراف دیگر را اجرا کردیم. از این ماجرا پول خوبی گیرمان آمد و تصمیم به ربودن دومین صراف را داشتیم که گرفتار شدیم.
متهمان به دستور بازپرس دادسرای ویژه سرقت در اختیار کارآگاهان اداره آگاهی قرار گرفتند و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.