روسنفت شرکت دولتی روسی سه پالایشگاه در آلمان دارد. دولت آلمان تصمیم گرفته است کنترل فعالیت این پالایشگاهها را به مدت شش ماه به دست گیرد. این اقدام آلمان برای مقابله با تهدیدهایی علیه تامین انرژی انجام گرفته است.
وزارت اقتصاد آلمان صبح روز جمعه ۱۶ سپتامبر در برلین اعلام کرد کنترل فعالیت پالایشگاههای شرکت نفت و گاز روسنفت در آلمان تحت "سرپرستی اداری" آژانس ملی مدیریت شبکه انرژی آلمان قرار گرفته است.
به این ترتیب آژانس یاد شده مدیریت کنترل سهام مربوط به سه پالایشگاه "ار س ک" شودت، "میرو" کارلسروه" و "بایرن اویل" ووهبورگ را به دست گرفته است.
مدیریت فعالیت شاخه روسنفت آلمان از روز جمعه ۱۶ سپتامبر اجرایی شد. سرپرستی اداری این پالایشگاهها در ابتدا به مدت شش ماه خواهد بود.
تصمیم برای کنترل فعالیت روسنفت شاخه آلمان در پی تحریم نفتی علیه روسیه و برای مقابله با "تهدیدهایی علیه تامین امنیت انرژی" اتخاذ شده است. روسنفت شاخه آلمان حدود ۱۲ درصد از ظرفیت پالایش نفت در این کشور را در اختیار داشت.
دولت آلمان در نظر دارد یک بسته مالی برای پالایشگاه "ار اس ک" شودت در شرق این کشور اختصاص دهد تا از آینده این پالایشگاه در مرز با لهستان اطمینان حاصل کند. این بسته مالی ظهر روز جمعه ۱۶ سپتامبر توسط اولاف شولتس، صدراعظم، روبرت هابک، وزیر اقتصاد و دیتمار ویدکه نخستوزیر ایالت براندنبورگ ارائه میشود.
پالایشگاه شودت حدود ۱۲۰۰ کارمند دارد و ستون اقتصادی منطقه شودت در شرق آلمان محسوب میشود.
روسنفت سهامدار اصلی پالایشگاه شودت است که فرآوردههای نفتی برای کل منطقه برلین را تامین میکند. کنترل فعالیت این پالایشگاهها همچنین به دنبال تصمیم دولت آلمان برای کاهش واردات نفت از روسیه اتخاذ شده است. دولت آلمان اعلام کرده است تا پایان سال ۲۰۲۲ واردات نفت ار روسیه را به طور کامل قطع خواهد کرد.
مقامات آلمان قصد دارند خوراک پالایشگاه شودت را با استفاده از نفت خام وارداتی از دیگر کشورها تامین کنند.
طبق دادههای وزارت اقتصاد آلمان شرکتهای تابع روسنفت در آلمان تا کنون هر ماه چند صد میلیون یورو از روسیه به نفت خام وارد میکردهاند.
قطع نفت روسیه دولت آلمان را میتواند دچار چالش کند زیرا بخشی از مردم در شرق این کشور تصویر نسبتا مثبتی از ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه دارند و فشار تحریمها شاید نارضایتی این بخش از مردم از سیاستهای دولت برلین را فزونتر کند.